Mudurnu'da Yol Yapım Çalışması

Mudurnu Kaymakamı Barbaros Akbulak, 'Yaklaşık 50 kilometre uzunluğundaki Mudurnu-Bolu karayolunda çalışmalar devam ediyor.' dedi.

Akbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mudurnu-Bolu karayolunun 37 kilometrelik bölümünün yapımıyla ilgili ihalenin yapıldığını, ihaleyi kazanan firmanın yol yapım çalışmalarına başladığını, yolun yapımının 2017 yılında tamamlanacağını, kamulaştırma sıkıntısının yaşanmayacağını, alt ve üst yapı çalışmasının yapılmasıyla birlikte yolun hizmete gireceğini söyledi.

Mudurnu-Bolu Karayolu Tepe Karakolu mevkinde yapılan çalışmalarla ilgili olarak da bilgi veren Akbudak, Tepe Karakolu'nun olduğu bölgeye tünel yapılması planlanmıştı ama tünel yapılmayacak. Güneyfelakettin köyünün alt kısmından geçirilmesi planlanan yol, kış aylarında bölgenin yoğun yağış alması ve zeminin bataklık olması nedeniyle tekrar eski yola paralel olarak yapılacak olan yolla ulaşımın sağlanmasına karar verildi. Yaklaşık 50 kilometre uzunluğundaki Mudurnu-Bolu karayolunda çalışmalar devam ediyor.' dedi.

Kaynak: AA