Libya'da Kayıp Türk'ün Ses Kaydının Ortaya Çıkması

Libya'da, geçen şubattan bu yana haber alınamayan Türk vatandaşı Veysel Kıratlı'nın dün ortaya çıkan ses kaydını dinleyen annesi Hamide Kayabaş, sevinç gözyaşları döktü Kayabaş: 'Ben gerçekten ümidimi kesmiştim ama Rabbim onu bana bağışladı. En çok oğluma sarılıp onu koklamayı, öpmeyi özledim'

Libya'da geçen şubattan bu yana haber alınamayan Türk vatandaşı Veysel Kıratlı'nın dün ortaya çıkan ses kaydını dinleyen annesi Hamide Kayabaş, sevinç yaşıyor.

İzmir'de bir gemi firmasında teknisyen olarak çalışan Kıratlı'dan 24 Şubat'ta Libya'ya doğru giderken bir daha haber alamayan anne Kayabaş, oğlunun bulunması için çeşitli kurumlara başvurdu.

Aylardır oğlundan gelecek bir haberi bekleyen Hamide Kayabaş, dün, Tunus'taki AA muhabirinin eline geçen Kıratlı'ya ait ses kaydında, 'Veysel Kıratlı ben. Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindenim. Allah'a şükürler olsun 10'uncu ayın 20'sinde Mısrata askerleri tarafından teslim alındım. Herhangi bir tehlikem yok. Şu an emniyetli bir yerdeyim. 24 Şubat'ta saat 22.00'de Sur'da tutuklandım. İnşallah araştırmam bittikten sonra aileme sağ salim kavuşacağım. Herhangi bir sıkıntım yok.' ifadelerini duyunca gözyaşlarına boğuldu.

Merkez Şehitkamil İlçesi Beykent Mahallesi'nde oturan Kayabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlundan yaklaşık 8 aydır haber alamadığını ve bu süre zarfında çok tedirgin olduğunu anlattı.

Ses kaydını kendisine ulaştıran AA muhabirlerine teşekkür eden Kayabaş, şunları söyledi:

'Hiç kimseye Allah ciğer acısı göstermesin. Ben gerçekten ümidimi kesmiştim ama Rabbim onu bana bağışladı. En çok oğluma sarılıp onu koklamayı, öpmeyi özledim. Rüyamda gördüm dün gece. Sarı bir gömlek giymişti. Ben de muhakkak hasta olmuş diye yorumladım kendimce. Ben ondan hiç bu kadar ayrı kalmadım. En çok üç ay ayrı kaldık. Onda da İzmir'e gitti çalışmak için. Bana dedi ki 'Anne düğün için para lazım, ben çalışmaya gidiyorum'. 'Gitme' dedim ama beni dinlemedi. Ama şükürler olsun oğlumun sesini dinledim ve çok mutlu oldum.'
Kaynak: AA