Köylü Pazarında Her Şey Doğal

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde kurulan köylü pazarı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Köylüler, kendi yetiştirdikleri ürünlerini pazarda satma imkanı buluyor.

Köylü Pazarında Her Şey Doğal
İzmitli üreticiler, çiftlik ve tarlalarında yetiştirdikleri ürünleri Köylü Pazarında vatandaşlarla buluşturuyor. İzmit Belediyesi’nin destek verdiği köylü pazarı haftanın iki günü Gümüşlü ve Kuruçeşme Sokak’ta hizmet veriyor. Vatandaşlara organik bir alışveriş imkanının sağlandığı köylü pazarında, ürünler tezgahlarda yerini alıyor. Katkısız ve doğal ürünlerin satıldığı pazara, Kocaeli’nin her köşesinden vatandaşlar geliyor.

"Ürünlerimi kendim yapıyorum"

Satışa sunduğu malzemelerinin doğal olduğunu belirten Zeliha Ünver, “Ürünlerimizin satışı gayet iyi gidiyor. Bizde buraya gelerek satışımızı yapıyoruz ve memnunuz. Ürünlerimi kendim yapıyorum. Sekbanlı köyünde tavuklarımız, bahçemiz, ördeklerimiz var. Ürünlerimi bu alanlarda yapıyorum, yetiştiriyorum ve burada satışını yapıyorum” dedi.

"Bu dönemde meyve ve sebze üretemiyoruz"

Köylü pazarında alışveriş yapan bir vatandaş ise, “Pazar yerinde üretilen malzemeler taze, doğal ve vitaminli oluyor. Doğal olarak üretilen malzemeler daha lezzetli oluyor. Ben kendi tarlamda da fasulye, biber üretiyorum. Ama bu dönemlerde sebze ve meyve üretemiyoruz. Üretilen malzemelerin ise tadı değişik oluyor. Bunun nedeni ise fabrikalardaki üretimlerden kaynaklanıyor. Bizim üretim yaptığımız zamanlarda öyle domatesler olurdu ki, tanıdıklarım lezzetinden dolayı çok şaşırırdı. Malasef şimdi ürünlere ilaçlarını vuruyorsun, lezzeti kalmıyor. Fındıklarımız yaşamıyor, kuruyor. Bunun nedenini devletimize duyurmak istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA