Konya Esnafının Tente Sorunu Çözüm Bekliyor

Konya’da yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin Şehir Estetiği Yönetmeliğinden kaynaklanan sorunları çözüm bekliyor.

Konya Esnafının Tente Sorunu Çözüm Bekliyor
Konya’nın yiyecek ve içecek sektöründe önde gelen isimlerinden, Konya Pastacılar Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, Konya Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyesi Mustafa Karamercan, pastane işletmecileri Ali Yücel ve Paşa Korkmaz ile esnaflar bir otelde düzenledikleri toplantıda Şehir Estetiği Yönetmeliğinde bulunan bazı maddelerin büyük sorunları beraberinde getirdiğini açıkladı.

Toplantıda grup adına konuşan Volkan Çakır, belediye görevlilerinin Şehir Estetiği Yönetmeliği gerekçesiyle esnafın kendi mülkiyetinde olan iş yeri girişlerindeki güneşlik, tente ve benzeri malzemeleri kaldırmalarını, kaldırmadıkları takdirde cezai işlem uygulayacaklarını söylediklerini belirtti.

Esnaf ve sanatkarın zor şartlar altında rızkını temin ettiğini, genel giderleri gibi ödeme kalemlerini ödemekte zorluk çektiğinin altını çizen Çakır, “Maalesef esnaf, Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Estetiği Yönetmeliği maddelerinin çok ağır olması yüzünden ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadır. Sayın Başbakanımız ‘esnafımızı destekleyeceğiz ayakta tutacağız, esnafımız bu ülkenin direğidir’ derken, belediyemizin esnafı zor durumda bırakan ağır cezalarını anlamak ve bunların altında kalkabilmek mümkün değildir” dedi.

Konya yiyecek ve içecek sektörünün tarihinin en sıkıntılı dönemiyle karşı karşıya olduğunu kaydeden Çakır, “Bu sektördeki işletmelerin en fazla çektiği sıkıntıların başında pergola tente konusu gelmektedir. Deniyor ki; ’Tente 7 metre olacak. Ruhsatlı alanın yarısını bahçe olarak kullanabilirsiniz. Bu alan için apartmandan muvafakat almanız şart. Bu alan için hem muvafakat aldığınız apartmana hem de belediyeye kira ödeyeceksiniz.’ Apartmana zaten kira ödeniyor. Ancak belediyenin bu alan için istediği kira bedeli ise normal kira bedelinin çok üzerinde” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA