KİK Ülkelerinin 'Arap Körfez Güvenliği-1' Ortak Tatbikatı

'Terörle mücadele' alanında eğitim amacıyla düzenlenen tatbikat, Bahreyn'de başladı.

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin, 'Terörle mücadele' alanında eğitim amacıyla düzenlediği, 'Arap Körfez Güvenliği-1' adlı ortak güvenlik tatbikatı Bahreyn'de başladı.

Bahreyn İçişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, tatbikat kapsamında, KİK üyesi ülkelerin emniyet birimlerinin, güvenlik ve istikrarı hedef alan terör planlarıyla mücadele konusunda eğitilmesi, çeşitli tehditlerle mücadelede ortak kapasitenin artırılması ve saha koordinasyonunun yükseltilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada tatbikatın açılışında yaptığı konuşmasına yer verilen Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, geçen yıl nisan ayındaki 16. KİK İçişleri Bakanları İstişare Toplantısı'nda alınan karar esas alınarak düzenlenen ve üç hafta sürmesi beklenen tatbikatın, çeşitli meydan okumalara karşı güvenlik, istikrar ve barışın desteklenmesi yönünde KİK ülkelerinin kararlı duruşunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Kral Hamad, bu eğitimin, Körfez ülkelerinden herhangi birinin ihtiyacı olması ve destek verilmesi gerektiği durumunda sahadaki işbirliği ve koordinasyon düzeyini yükselteceğini belirtti.

Tatbikatı yöneten İçişleri Bakanı Raşid bin Abdullah da mevcut dönemde Ortadoğu'nun çeşitli sorunlar ve tehlikelerle boğuştuğuna dikkati çekerek, bu durumun tutumların yeniden gözden geçirilmesini, ortak çalışma imkanlarının değerlendirilmesini, iş birliği ve koordinasyonun sağlanmasını gerekli kıldığını bildirdi.

Bin Abdullah, 'Karşı karşıya kaldığımız tehlikeler dururken, önümüzde dayanışma ve iş birliğinden başka seçenek yok.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA