KESİAD Cumhuriyetin 93. Yaşını Coşkuyla Kutladı

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Balosu, tarihi Hava Gazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sanayici ve iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği gecede, davetliler Cumhuriyetin 93. yaşını coşku ile kutladı.

KESİAD Cumhuriyetin 93. Yaşını Coşkuyla Kutladı
Tarihi Hava Gazı Fabrikası ve Kültür Merkezinde düzenlenen Cumhuriyet Balosunu Kemalpaşa Garnizon Komutanı Jnd.Bnb.Erhan Gönülbağı, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Cumhuriyet Savcısı Güneş Okur, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ile İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Av.Ulvi Puğ ile, sanayici ve iş adamları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile başlayan Balonun açılış konuşmasını yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, “Türk Milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetin, 93. Yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, imkansızlıklar, yoklu ve açlığa rağmen, Kurtuluş Savaşımızı zaferle sonuçlandırdı. Ulu Önderimizin 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyeti Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, bizleri milli bir devletin onurlu, özgürce düşünen, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir” dedi.

KESİAD Başkanı Yöndem’in konuşmasının ardından, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Av.Ulvi Puğ, Atatürk’ü ve Cumhuriyeti anlatan şiir dinletisi ile geceye katılan davetlilerin büyük beğenisini topladı. Zeybek ve Vals gösterisinin ardından, Cumhuriyetin 93. Yaş günü pastası KESİAD Başkanı Zeki Yöndem ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kesildi.
Kaynak: İHA