Karşınızda yeni MacBook Pro!

Apple, merakla beklenen yeni MacBook Pro'yu tanıttı. Apple'ın yeni dizüstü bilgisayarı gerek tasarım gerek donanım anlamında birçok yenilikle birlikte geliyor. İşte yeni MacBook Pro'nun detaylı özellikleri ve Türkiye satış fiyatı...

Karşınızda yeni MacBook Pro!
Apple'ın merakla beklenen MacBook tanıtım etkinliği nihayet gerçekleşti. Hello Again adı altında düzenlenen etkinlikte, yeni nesil MacBook Pro tanıtıldı.

Yeni MacBook Pro'ların klavye kısmında uzun zamandır OLED panel olacağı konuşuluyordu. Sonunda beklenen oldu… Apple ürünlerinin tanıtımcısı olarak karşımıza çıkan Phil Schiller, MacBook Pro'da artık Touch Bar olduğunu duyurdu.

Touch Bar'ın (dokunmatik bar) MacBook Pro kullanma deneyimini üst seviyelere çıkaracağı öngörülüyor. Bu panel, hem ekrandan tasarruf sağlıyor, hem de değiştirebilir yapısıyla kullanıcılar için büyük kolaylık vaat ediyor.

Yukarıdaki videoda da gördüğümüz üzere masaüstünden simge ekleyebildiğimiz Touch Bar, masaüstü fotoğrafı değişikliğinden Apple Pay ile ödeme yapmaya, emoji seçiminden Touch ID ile ekran kilidi açmaya, ses açıp kısmadan ekran parlaklığını ayarlamaya kadar birçok işlemi yapabiliyor.,

Karşınızda yeni MacBook Pro!

İşte yeni MacBook Pro'nun detaylı özellikleri:

Ekran: 13.3 ve 15-inç LED-backlid IPS, 2560x1600 çözünürlük, 227 ppi
İşlemci: 2.0GHz çift çekirdekli Intel i5, 2.5GHz çift çekirdekli Intel i7 (13.3-inç)
2.9GHz çift çekirdekli Intel i5, 3.1GHz çift çekirdekli Intel i7 (15-inç)
Hafıza: 256/512GB SSD
Bellek: 8GB LPDDR3
Ekran kartı: Intel Iris 540/550
Bağlantı: 2 adet Thunderbolt 3 (USB-C) / 4 adet Thunderbolt 3
Yeni MacBook Pro'nun ekranında da iyileştirmeler göze çarpıyor. Phil Schiller, tanıtım etkinliğinde yeni cihazların ekranının %67 daha parlak, %67 daha yüksek kontrast değeri ve %25 daha renkli olduğunu ifade etti. Böylece görüntülerin daha doğal ve daha canlı görüneceği belirtiliyor.

Karşınızda yeni MacBook Pro!

13-inçlik MacBook Pro'da iki, 15-inçlik modelde ise dört adet yeni nesil Thunderbolt 3 portu yer alıyor. Bu bağlantı portu 45GB/s gibi inanılması güç bant genişliğinde veri aktarımı sağlayabiliyor. Fakat yine de konvansiyonel USB portunun bulunmaması kullanıcıları üzebilir. Bunun için ekstra aparat kullanmak gerekiyor.
Yeni Macbook Pro'ların Türkiye fiyatı da belli oldu. 13.3-inç MacBook Pro 6.000, 7.200 ve 7.900 TL'den satışa çıkıyor. 15-inçlik modeller ise 9.500 ve 11.100 TL'den satışa sunuluyor.

Karşınızda yeni MacBook Pro!