Kahramanmaraş, 'İstiklalden İstikbale' Filmiyle Tanıtılacak

Adını kentin kurtuluş tarihinden alan merkez Onikişubat Belediyesince, başrolde 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde Süleyman Şah'ı canlandıran oyuncu Serdar Gökhan'ın oynadığı, 'İstiklalden İstikbale' konulu kısa filmin çekimlerine başlandı.

Kahramanmaraş'ta adını kentin kurtuluş tarihinden alan merkez Onikişubat Belediyesince, başrolde Serdar Gökhan'ın oynadığı, 'İstiklalden İstikbale' konulu kısa filmin çekimlerine başlandı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Kalesi'nde, sanatçı Gökhan, eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile düzenlendiği basın toplantısında kısa film projesini anlattı.

Mahçiçek, iyi bir kurgu ve çok seçkin oyuncu kadrosuyla iyi bir senaryoyu Kahramanmaraş'ın, Türkiye'nin, belki de uluslararası ölçekte insanların hizmetine sunma gayretinde olduklarını söyledi.

'Bugüne kadar belki Kahramanmaraş'ta böyle bir çalışma yapılmadı.' diyen Mahçiçek, projenin 20-25 dakikalık film olduğunu anlattı.

Mahçiçek, şöyle devam etti:

'Kahramanmaraşımızın kurtuluşunu, geleceğe dönük aydınlık yüzünü aktarmaya gayret edeceğiz. Çok seçkin ekibin başında da Türk sinemasının Serdar Gökhan gibi çok değerli bir büyüğü var. İnanıyorum ki ürün ortaya çıktığında ülkemizde özelikle Kahramanmaraş'ın kurtuluş mücadelesinde yapılan kahramanlıkları çok güzel bir dille göreceksiniz.'

Sanatçı Gökhan da sinemaya başladığı yıllardan beri tarihi projelere hep önem verdiğini, bu tür projelerde kendini bulduğunu, böyle bir çalışma kendisine teklif edildiği zaman hiç düşünmeden 'Tamam' dediğini söyledi.

Çalışmanın şimdilik 20 dakikadan oluşan kısa film olduğunu ifade eden Gökhan, Kahramanmaraş'ın milli mücadele ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, hiçbir yerden yardım almadan vatanın kurtarılması için koşan insanların hikayesini gündeme getirmek istediklerini belirtti.

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva da Kahramanmaraş'ın sadece Türkiye'de yaşayanlar için değil, kendileri için de özel bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Eski Kırgızistan Dışişleri Bakanı Aytmatov da Kahramanmaraş'ın, Kurtuluş Savaşı sırasında dünyada görülmemiş bir kahramanlığın simgesi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mahçiçek, sanatçı Gökhan, Milletvekili Paşayeva ve Aytmatov'a, Türk bayrağı işlemeli, yöreye özgü bakır tepsi hediye etti.
Kaynak: AA