Hakkari'deki Terör Saldırısı

Teslim olan bir terörist, 29 Temmuz'da Çukurca Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli 8 askerin şehit edildiği ve 26 askerin yaralandığı terör saldırısına iştirak ettiğini itiraf etmesi üzerine sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Hakkari'de teslim olan bir terörist, 29 Temmuz'da Çukurca Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli 8 askerin şehit edildiği ve 26 askerin yaralandığı terör saldırısına iştirak ettiğini itiraf etmesi üzerine sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre terör örgütü PKK üyesi E.T, 7 Ekim'de merkeze bağlı Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı’na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Terörist E.T, İl Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinde, 29 Temmuz'da Çukurca Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli Jandarma Teğmen Selim Coşkun, Jandarma Astsubay Çavuş İbrahim Metin, Jandarma Astsubay Çavuş Bekir Eren Deniz, Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel, Jandarma Uzman Çavuş Hüsnü Erkut, Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş, Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş ve Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul'un şehit edilmesi ile 26 askerin yaralandığı silahlı ve roketli saldırıya iştirak ettiğini anlattığı öğrenildi.

E.T ifadesinde, 21 Eylül'de Hakkari-Çukurca karayolu Doğanlı köyü yakınlarında Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Ümit Gıcır, Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci ve bir sivil vatandaşın yollarının kesilerek kaçırılması olaylarına katıldığını itiraf etti.

Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.T, 'terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklandı.
Kaynak: AA