GÜNDEM / 27 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, güven mektuplarını sunacak Letonya Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Danimarka Büyükelçisi Svend Olling ve Norveç Büyükelçisi Vegard Ellefsen'i ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Polonya Ulusal Meclis Başkanı Marek Kuchcinski, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/11.00/13.00/13.45/14.30/16.00/17.00/19.30/17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Polonya Meclis Başkanı Marek Kuchcinski ile bir araya gelecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Yatırım Danışma Konseyi Dokuzuncu Toplantısı

- Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilecek toplantıya katılacak.

- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, toplantı öncesi üyelerle kahvaltıda bir araya geliyor.

(İstanbul/10.00/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valiliği, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünü, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek; Atatürk Üniversitesinin akademik yıl açılış programına, Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi açılışına ve AK Parti Siyaset Akademisi dersine katılacak.

(Erzurum/11.30-19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, SETA Vakfı tarafından düzenlenen toplantıda '15 Temmuz Darbe Girişimi ve FETÖ Terör Örgütü' konulu konuşma yapacak.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Türkiye'de Arıtma Çamuru Yönetimi Eylem Planının Hazırlanması Projesi' açılış toplantısına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek; Karabük Merkez Spor Salonu ve Gençlik Merkezi açılış törenine, Karabük Üniversitesinde gençlerle söyleşi programına katılacak.

(Karabük/11.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Belçika'da, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumlarına iştirak edecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Arnavut mevkidaşı Ilir Beqaj ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Tiran)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde, İstanbul AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen '15 Temmuz Şehitlerini Anma' programına katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, İngiltere'deki temasları çerçevesinde yabancı basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TBMM'den

- Genel Kurulda Bilirkişilik Yasa Tasarısı görüşülecek.

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'u dinleyecek.

(TBMM/14.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, 'Enflasyon Raporu 2016-IV'ün tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, ekim ayına ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Okul Sütü İhalesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapılacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya'da mevkidaşı Jürgen Ligi ile görüşecek, Başbakan Taavi Roivas tarafından kabul edilecek.

- Parlamento Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi ile Türkiye Dostluk Grubu başkanlarıyla bir araya gelecek Çavuşoğlu, Estonya Dış Politika Enstitüsünün ev sahipliğinde konferans verecek.

(Tallinn) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Uluslararası Suriye Destek Grubu, BM Cenevre Ofisi'nde bir araya gelecek. Toplantı sonrasında Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ve özel danışmanı Jan Egeland basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre)

3- Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu'nun, Halep'in kuzeyindeki toprakları terör örgütlerinden kurtarması ve Suriye savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul'u kurtarma operasyonu takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fransa'da turizm sektörü temsilcileriyle görüşecek, Paris Kültür ve Turizm Müşavirliğini, Paris Yunus Emre Kültür Merkezini ziyaret edecek.

- UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova ile görüşecek Avcı, '16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh Sergisi'nin açılışına ve Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinin 29 Ekim resepsiyonuna katılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Dünya Karate Şampiyonası Avusturya'da sürüyor.

(Linz/10.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 4. haftasında iki Türk takımı Darüşşafaka Doğuş ile Anadolu Efes, Volkswagen Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde sezonun ilk haftasında B Grubu'nda Hatay Büyükşehir Belediyespor, evinde Rusya'nın Nadezhda, A Grubu'nda Fenerbahçe ise deplasmanda İtalya'nın Famila Schio takımıyla karşılaşacak.

(Hatay/18.00/Schio/21.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda sezonun ilk haftasında D Grubu'nda Yakın Doğu Üniverstesi, deplasmanda Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Atina/18.00)

5- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turu 5 maçla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi 1. hafta erteleme maçında Bursa Büyükşehir Belediyespor ile Eczacıbaşı VitrA, Cengiz Göllü Spor Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1-Enerjide 'özgün kontratlı' yeni dönem yakın

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak:

- 'Petrol fiyatlarının varil başına 60-70 dolar civarında olacağı tahminleri var'

-“Fiyatların bu seviyede kalacak olması, yeni kontratların bir çoğunun artık petrole dayalı yapılmayacağı, daha özgünleşeceği bir döneme gireceğimiz algısını getiriyor'

- 'Çok net söylüyorum (Musul'da) son 5-6 yıldır masada söylenenle sahada gerçekleşenler arasında uçurumlar var ve bu daha fazla sürdürülecek noktada değil. Türkiye eylemi ve söylemi bir olan dürüst, samimi bir ülkedir'

(Gülşen Çağatay / Ankara)

2- 'e-ticaret'te en büyük ciro turizm sektörünün

- Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Orhun:

- 'e-ticarette en büyük cirolar, turizm sektörü, otel rezervasyonları ve bilet satışları üzerinden yapılıyor. Moda, özellikle son yıllarda online alışverişte adından başarıyla bahsettiren bir sektör haline geldi'

- 'Teknoloji, e-ticaret ile en erken tanışan sektörlerden biri ve bu alanın iyi oyuncuları arasında yer alıyor'

- 'Sektör hacminin en büyük kısmını tatil ve seyahat oluştururken, bunu sırasıyla online pazar yerleri, online bahis, çok kategorili online satış yapan firmalar ve özel alışveriş siteleri takip ediyor'

(Eda Topcu/İstanbul)

3- Hava ambulans ekibinin zamanla yarışı

- Türkiye genelinde 16 ilde bulunan 17 helikopter ambulanstan birinin konuşlandırıldığı Samsun Hava Ambulans Merkezi'nde görevli personel, gün doğumuyla tüm hazırlıklarını yaparak 112 Komuta Kontrol Merkezinden gelecek ihbarları bekliyor

- İhbarın ardından zamanla yarışarak son hazırlıklarını tamamlayan ve meteorolojik şartları da değerlendiren helikopter ambulans ekibi, vakaya müdahale etmek üzere 4 ila 5 dakika içerisinde havalanıyor

- Acil hasta veya yaralıların en hızlı şekilde hastanelere naklini sağlayan ekip, yeni görev hazırlıkları için merkeze dönüyor

- Samsun Hava Ambulans Merkezi sorumlu hekimi Hakan Kursal:

- 'Hasta iyileşmiş haliyle karşınıza çıktığı zamanki mutluluk, kelimelerle anlatılamaz'

(Recep Bilek/Samsun)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA