Gençlik Orkestrası'ndan Cumhuriyet Konseri

Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, 28 Ekim Cuma günü saat 18.00’de Cumhuriyet Bayramı konseri verecek.

Cumhuriyet Konseri’nde, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sanat Kursları Sorumlusu Furkan Üstündağ’ın şefliğindeki Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası’na, ANTDOB sanatçısı Esra Arslantürk Serbest yönetimindeki Opera Bale Sanatları ve Sevenleri Derneği Çocuk Korosu eşlik edecek.

Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan orkestra, bir sezondur Furkan Üstündağ’ın yönetiminde hazırlık çalışmalarını yürütüyor. Antalya’nın ilk bigband gençlik orkestrası olma özelliğini de taşıyan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, klarnet, saksafon, yan flüt, keman, bateri, perküsyon, elektro gitar, bas gitar ve piyanodan oluşuyor.

Yerli ve yabancı repertuvar ile güncel şarkıları çalan orkestrada, 4’üncü sınıf klarnet öğrencisinden dökülen Ayten Alpman ezgileri, 9’uncu sınıf saksafon öğrencisinin Cem Karaca melodileri ile harmanlanıyor. Klarnet, yan flüt ve keman icra eden küçük hanımların zarafeti bateri, gitar, bas gitar, perküsyon ve saksafon çalan küçük beylerin centilmenliği ile buluşuyor.

2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca çalışmalarına ve eğitime devam edecek olan bu ayrıcalıklı orkestraya dahil olmak ve ücretsiz enstrüman kursları için Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür ve Sanat Merkezi’ne başvurabilirsiniz.
Kaynak: İHA