Gazze'de Salah'a Destek Gösterisi

Gazze'deki Filistinliler, İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah'ın hücre hapsine son verilmesi için gösteri düzenledi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde toplanan göstericiler, Salah'ın fotoğraflarının yanı sıra 'Tecride hayır' yazılı pankartlar taşıdı.

Filistin Meclisi Başkanvekili Ahmed Bahr, gösteride yaptığı konuşmada, 'Burada Filistin'i, halkını ve kutsallarını savunan Raid Salah'a destek için bulunuyoruz.' dedi.

Bahr, İsrail'in Salah'ı tek kişilik hücrede tutup gazete ve kitaplardan mahrum bırakarak suç işlediğini belirtti.

Gösteriye telefonla bağlanan 1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib de Salah'ın hücrede tutulmasını 'zalimlik' olarak nitelendirdi.

Mahkemenin birkaç ay önce Salah için hapishaneye gazete ve dergi girişine izin verdiğini hatırlatan Hatib, 'Mahkeme kararına rağmen üç haftadır Salah'a tek bir gazete dışında başka bir şey verilmedi.' diye konuştu.

İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Hıdır Habib ise, Filistinli gruplar adına yaptığı konuşmada, 'İslam ümmeti ve Araplar Salah'ın yanında yer alıyor ve onu savunuyorlar.' ifadelerini kullandı.

'Şiddete teşvik' suçlamasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılan Salah, mayıs ayından beri Bi'ru's-Seba kentindeki hapishanede tutuluyor.

Gazze'deki Mizan İnsan Hakları Merkezi yetkilileri, hapishane idaresinin Salah için önce bir aylık tecrit uygulamasına karar verdiğini, ancak beş aydır uzatılan bu uygulamanın sürekli hale getirildiğini ifade ediyor.

Kaynak: AA