FETÖ'nün 18 Okulu Eğitime Kazandırıldı

Şanlıurfa'da, FETÖ'nün farklı amaçlarla faaliyet yürüttüğü 18 bina eğitime kazandırıldı.

Şanlıurfa'da, daha önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) faaliyet yürüttüğü 18 bina, yapılan tadilat işlemlerinin ardından öğrencilerin hizmetine sunuldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen okul, dershane ve yurtların bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Tadilatların ardından eğitim ihtiyaçları için kullanılacak binalar yavaş yavaş hizmete başlıyor.

FETÖ soruşturması kapsamında son olarak Milli Emlak Müdürlüğüne devredilen Birecik ilçesindeki FETÖ'ye ait dershane, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokolle eğitime kazandırıldı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim görmesi için çalıştıklarını söyledi.

FETÖ'ye ait farklı amaçlarla kullanılan binaları eğitime kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten İlci, şöyle konuştu:

'Malum yapıya ait okullar milli eğitime kazandırılıyor. Şu ana kadar kentimizde malum yapıdan alınan 18 bina öğrencilerin hizmetine sunuldu. Halkın malıyla yapılan binalar yine halkın hizmetine sunulmuş bulunmaktadır. Bundan dolayı sevinçliyiz. Devlet olarak bu okullarda en iyi şekilde eğitimi sağlayıp yine bölgenin insanına layık olmaya çalışacağız.'
Kaynak: AA