Eurowings Ve Germanwings'de Kabin Personeli Grevi

Lufthansa'nın yan kuruluşları Eurowings ve Germanwings'de çalışan kabin personeli 24 saatliğine greve gitti.

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın yan kuruluşları Eurowings ve Germanwings'de çalışan kabin personeli greve gitti.

'Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu' (UFO) sendikası tarafından yapılan açıklamada, işveren ile sendika arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde çalışma şartları, ücretler, istihdam güvenliği ve emeklilik konularında bir anlaşmaya varılamadığı için greve gidildiği ifade edildi.

Gece yarısı başlayan ve 24 saat süreceği bildirilen grev nedeniyle Düsseldorf havalimanında 180, Köln-Bonn havalimanında ise 120 uçuş iptal edildi. Grev nedeniyle etkilenen yolcu sayısının 40 bin civarında olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yolcuların havalimanlarında mağdur olmaması için yola çıkmadan önce internet sitesi üzerinden uçuşları mutlaka kontrol etmeleri önerildi.

Köln ve Düsseldorf'un dışında Dortmund, Hannover, Berlin, Stuttgart ve Hamburg'da da iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

UFO Başkanı Nicoley Baublies gelecek hafta iki gün daha grev yapacaklarını belirtti ancak hangi gün olacağı konusunda bilgi vermedi.

Greve katılanlar Eurowings ve Germanwings şirketinin yönetim binası önünde toplanarak şirketleri eleştiren dövizler taşıdı ve daha iyi çalışma koşulları ile daha iyi ücret talep ettiler.

Kaynak: AA