Edirne'de Belediye Çalışmaları

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, su baskınlarını önlemek amacıyla çalışma başlattıklarını bildirdi.

Gürkan, İstasyon Mahallesi'nde yapımına devam edilen su toplama ve tasfiye alanında yaptığı açıklamada, şiddetli yağışlarda kentin bazı bölgelerinde su baskını meydana geldiğini anımsattı.

Özellikle Dr. Sadık Ahmet Caddesi, İstasyon Konutları çevresi ve İlhami Ertem Lisesi mevkisinde su baskınları oluştuğunu hatırlatan Gürkan, 'Sadık Ahmet Caddesi'nde kurduğumuz sistemle suyu 20 dakikada aktarıyor ve sorun yaşamıyoruz. İstasyon mevkisinde de öteden beri bu sıkıntı var. Buranın kotuna rağmen zamanında verilen yanlış yapılaşma nedeniyle bu bölgede gölleşme oluyor. Çünkü şehrin en alçak noktalarından birisi burası. Su Almanya'dan getirdiğimiz pompalarla havuzda toplanacak ve bu bölgeyi su basmadan az yukarıdaki kanala aktarılacak. Bu bölgenin de yağışlardaki sorununu çözmüş olacağız.' diye konuştu.

Gürkan, çalışmanın ihale bedelinin 171 bin lira olduğunu kaydetti.

Eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin belediyenin alt yapıyla ilgili çalışmalarını eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine Gürkan, 'Ben size bir şey söyleyeyim hem manşet olsun. Hamdi konuşur, Recep yapar. Bu kadar basit.' dedi.

Gürkan, Sedefçi'nin siyasi çalışmalarının engellendiği yönünde iddialarını da doğru olmadığını belirterek, 'Burası demokratik bir ülke, herkesin böyle bir hakkı var. Vallahi beni kimse engellemiyor. Nasıl engelleyecekmişiz. Bu ülkede birinin kahveye gitmesi veya çarşıya çıkması nasıl engellenebilir. Mesela ne yapılmış silah mı dayanmış, tehdit mi edilmiş. Ya bunlar hakikaten doğru olmayan ve yakışmayan şeyler.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA