Bolu'da Mahalle Zabıtaları Göreve Başladı

Bolu Belediyesi’nin ‘Mahalle Zabıtalığı’ sistemi kapsamında sorumlu zabıta ekipleri, gün boyunca görevli oldukları mahallelerde vatandaşların sıkıntılarını çözüyor.

Bolu'da Mahalle Zabıtaları Göreve Başladı
Bolu Belediyesi, kentte önemli bir çalışmaya daha imza atarak ‘Mahalle zabıtalığı’ sistemini hayata geçirdi. Mahallelerde görevli zabıtalar önce muhtarın tespit ettiği veya vatandaşların muhtarlara ilettiği talepleri dinliyor, sonrasında ise adım adım dolaştığı mahallede olumsuzlukları yerinde tespit ederek hızlı şekilde çözüme kavuşturuyor.

Önce uyarı sonra ceza

Mahalle zabıta sistemi kapsamında, görevli zabıta timi, mahallede ses ve çevre kirliliği oluşturacak her türlü olumsuzluk ile kaldırım işgali ve iş yeri denetlemelerine kadar tespit edilen tüm olaylara anında müdahale ederek, fotoğraf ve görüntü kaydı alıyor. Sorumluları hakkında daha sonra ise önce sözlü uyarıda bulunuyor. Söz konusu ihlal devam ediyorsa da cezai işlem uygulanıyor.

“Bizim için çok önemli”

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Selma Hancıoğlu, Mahalle zabıtalığı sisteminin, mahalle eksikliklerinin giderilmesi için çok önemli bir uygulama olduğunu belirterek, “Normal hayatta bizim çok basit gördüğümüz, ancak yaptırmakta zaman kaybı yaşadığımız olaylar bu sistem sayesinde daha hızlı çözüme kavuşuyor. Bu bizim için çok önemli. Her gün görevli zabıta arkadaşlarımızla bir araya gelerek mahallelerimizin eksikliklerini ve taleplerini görüşüyoruz. Sağ olsunlar onlarda gerekenleri en kısa sürede yerine getiriyorlar. Şahsen mahallemde görevli zabıta arkadaşlarımızın performansından memnunum. Bu uygulamayı hayata geçiren Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’e ve diğer yetkililere şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA