Başkan Türel, YÖRSİAD'ın Konuğu Oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Türel, YÖRSİAD'ın Konuğu Oldu
YÖRSİAD’ın Ekim Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel olurken, ayrıca toplantıya KKTC Antalya Temsilcisi Münir Erer Korman, Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (ANTİMDER) Başkanı İsmail Volkan, Antalya Lara Eğitim Gönüllüleri Derneği (ANLED) Başkanı Erdal Özyolcu, Rus Kültür ve Sanat Derneği Başkanı İrina Balcı, Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Özgür Kurga katıldı.

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ‘in toplantılarına katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Türel’in çalışmalarını ve projelerini yakından takip ettiklerini de ifade eden Beken, “Başkanımız hem projeleri hayata geçirmekte hem de yenilerini eklemekte. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Altın Portakal Uluslararası Film Festivali çok başarılı geçti. Biz bu organizasyonla Antalyalı ve Antalya’da yaşayanlar olarak büyük bir gurur duyuyoruz. Böylesine güzel festivallerin Antalya’mızda yapılması biz iş adamları için çok büyük önem teşkil etmekte. Çünkü Antalya bu organizasyonlar ile marka değerini ve bilinilirliliğini arttırıyor ve bu da bizim işlerimize değer katıyor. Başkanımızın gerçekleştirdiği ve gerçekleştirme aşamasında olduğu projeleri şehrimizin ve bölge ticaretinin gelişmesi anlamında önem taşıyor. EXPO bu yıl şehrimizi adeta bir konserler şehri yaptı. Yurt içi ve dışından birçok ünlü sanatçı burada konserler verdi. EXPO şehrimize büyük bir sinerji kattı. Bunun yanı sıra şehrimizde alt yapı ve yol çalışmaları da çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Her ne kadar bu yol çalışmalarından zaman zaman şikayet etsek de yollar değişip, köprüler, kavşaklar yeni yollar açıldığı zaman büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türel çalışmalarını anlattı

YÖRSİAD üyeleri ile zaman zaman bir araya geldiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, çalışmaları ve projelerde gelinen son durumu anlattı. Başkan Türel, Boğaçayı projesinde sona gelindiğini yakında projenin hayata geçmeye başlayacağını söyledi.

Antalya merkezi olduğu kadar ilçelere olan yatırımları da paylaşan Türel, Tünektepe teleferik projesinin de tamamlandığını deneme seferlerinin devam ettiğini, yaklaşık 10 gün içinde de seferlerine başlayacağı müjdesini verdi.

Türel, gecede nasıl bir siyaset hayal ettiğini açıkladı

Gecede Nasıl bir siyaset hayal ettiğini de açıklayan Menderes Türel, “Muhalefetin iktidarın doğru yaptıklarında doğru, yanlış yaptığında yanlış dediği, iktidarında muhalefetin söylediklerini nasılsa hep karşı çıkıyorlar diye kulağını tıkamadığı bir siyasi ortam hayal ediyorum. Ancak çok partili demokrasiye geçtikten sonra maalesef bunu görme imkanımız yok. Bir muhalefet her dakika, her saniye. Hiç mi doğru bir iş yapılmaz” dedi.

Türel, bu yılın oldukça zorlu bir yıl olduğunu ifade ederken, olumsuz gelişmelerin alt alta yazıldığında, yaşananlar sonrasında Antalya’nın ve ülkemizin başına gelenlerin pişmiş tavuğun bile başına gelmediğini söyledi.

Türel, “Bu sene Antalya’mızın ve ülkemizin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Uçak krizi ile başlayan sıkıntıların sonrasın alt alta yazılabilecek 12 üzücü hadiseyi yaşamışız. Ve bunların hepsi de Uluslar arası platformlarda büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Böylesine sıkıntılı bir sene de tabii ki turizmi, tarımı iş dünyasını konuşmak kolay değil ve böylesine bir seneyi atlatmak ise hiç kolay değil. Ama umudumuzu yitirmeyeceğiz. Mutlaka geleceğe moralle bakmak zorundayız. Geleceğe umutla ve moralle bakmamızı gerektirecek bir tabloyu da göz ardı etmemeliyiz.”

Toplantının sonunda YÖRSİAD’a yeni üye olan Seçil Özcan, Mehmet Kılar, Ahmet Fırat’a rozetleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından takıldı. Gecede ayrıca, Burdurlu başarılı atletizmci Yasemin Zengin’in de kısa bir tanıtımı yapıldı. KKTC’den Yörex Fuarına gelen Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Yönetimi de, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve YÖRSİAD Başkanı Semih Beken’e birer plaket verdi.
Kaynak: İHA