Başkan Karaosmanoğlu, 25 Milyon TL'lik Asar Deresi Projesini Denetledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Asar Deresi’nin ıslahını ve bununla birlikte gerçekleştirilen yan yolların geldiği son durumu yerinde denetledi.

Başkan Karaosmanoğlu, 25 Milyon TL'lik Asar Deresi Projesini Denetledi
Gölcük Asar yapımına başlanılan ve 25 Milyon TL’ye mal olacak ıslah çalışmaları devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ıslah ve yan yol çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in de hazır bulunduğu incelemede Başkan Karaosmanoğlu, “Bir tarafta büyük bir otomobil fabrikası Ford var. Diğer tarafta da yeni kurulacak küçük sanayi sitesi de hemen bu bölgede olacak. Bu derenin her iki tarafında tek yönlü duble yollar yapıyoruz. Bu yollar Gölcük’ün üzerinden geçecek yeni Güney otoyoluna bağlanacak” dedi.

Gölcük ilçesindeki Hisar (Asar) deresinin D-130 Karayolu’ndan Marmara Denizine buluşma noktasına kadar yapılacak yan ve bağlantı yollarını ve dere ıslahını kapsayan projenin uzunluğu 4 bin 900 metre. Asar deresinin 3 bin 200 metrelik kısmının ıslahının gerçekleştirildiği ve istinat duvarlarının yapıldığı bilgisini alan Başkan Karaosmanoğlu, “Buradaki ulaşım sistemlerini oluştururken, sanayi kuruluşlarının ihtiyacına cevap veren bütün araçların, yeni yapılacak Güney otoyoluna hem girişinin, hem de çıkışının sağlanmasını hedefledik” diye konuştu.

Proje kapsamında bir adet köprü imalatı da yapılırken, Asar Deresi üzerinde D-130 Karayolu’nun kuzeyinde ve güneyinde iki adet araç köprüsü de tamamlandı. Yan yollarının asfaltlama çalışması başlarken, D-130 üzerinde yapılacak kavşağın da kazık çakma işi bitti. Üst yapı çalışmasının başladığını yerinde gören Başkan Karaosmanoğlu, “Asar Deresi projesini Ford Fabrikası ile ortaklaşa yapıyoruz. Şu anda inşa çalışmasının yüzde ellisini gerçekleştirdik. 2017’nin ortalarında bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Çok güzel hayırlı bir hizmet olacak. Gölcük’teki üretim merkezlerine gelen ve giden ağır tonajlı araçların ulaşımı adına çok önemli bir çalışmadır” şeklinde konuştu.

Dere ıslahının her iki kenarındaki yan yollar vasıtasıyla büyük araçların oluşturduğu trafiğin mahalle içi ulaşımdan uzaklaştırılması sağlanacak projenin, dere üzerinde kurulan köprüler aracılığıyla mahaller arasındaki geçişlerin de D-130 Karayolu’na vatandaşların girmeden sağlanabilmesine de olanak verecek.
Kaynak: İHA