Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

'(FETÖ'nün darbe girişimi) Bundan sonraki süreçte Türkiye'ye karşı birtakım yolundan alıkoyma çalışmalarının sürdürüleceği, içeriden ve dışarıdan Türkiye düşmanlarının millet iradesini boşa çıkarmak için her türlü hile ve desiseyi yapacağı aşikardır. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte uyanık olacağız, tedbirli olacağız'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde, ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü belirterek, 'Bundan sonraki süreçte Türkiye'ye karşı birtakım yolundan alıkoyma çalışmalarının sürdürüleceği, içeriden ve dışarıdan Türkiye düşmanlarının millet iradesini boşa çıkarmak için her türlü hile ve desiseyi yapacağı aşikardır. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte uyanık olacağız, tedbirli olacağız.' dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir badireyi atlattığını belirterek, Erzurum halkının 15 Temmuz'da gösterdiği vatanseverlik, devlete, millete, cumhurbaşkanına, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkma kararlılığının her türlü övgünün üstünde bulunduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'Erzurum halkı, 15 Temmuz'da gösterdiği iradeyle, Erzurum Kongresi'nde ortaya konan iradeyi tekrar etmiştir. Türkiye'nin tam tabiriyle uçurumun kenarından döndüğünü hep beraber gördük. Bundan sonraki süreçte Türkiye'ye karşı birtakım yolundan alıkoyma çalışmalarının sürdürüleceği, içeriden ve dışarıdan Türkiye düşmanlarının millet iradesini boşa çıkarmak için her türlü hile ve desiseyi yapacağı aşikardır. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte uyanık olacağız, tedbirli olacağız. '

Milletin dış mihrakların oyunları karşısında en büyük tedbirinin, birbirine kenetlenmek olduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, milletin farklılıklarını bir tarafa bırakarak, milli hedefler çerçevesinde yürümesi gerektiğini kaydetti.

Milletin, Türkiye'nin demokrasisini geliştirecek her türlü çabaya ortak olması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, 'Bütün bunlar bir kere daha gösterdi ki Türkiye'de siyasi gelişmeler, AK Parti'nin kaderiyle Türkiye'nin kaderini birbirine özdeş hale getirdi. AK Parti Türkiye'nin geleceğini yönlendirecek, yönetecek bir parti olarak çok daha dikkatli, özverili, sağlam ayakları yere basar şekilde devam edecektir. Türkiye düşmanlarının ne tür dümenler çevireceklerini, hayallerin çok üstünde görmüş olduk. Ayrıca bu süre içerisinde AK Parti kadroları 15 Temmuz şehitlerinin sorumluluğunu da üzerinde taşımaktadır. Gencecik evlatlarımızı şehit verdik. O anne ve babaların acıları tarifsizdir. Aynı şekilde o anne ve babaların konuştuğumuz şehit yakınlarının tavırları aynı zamanda abidevi bir duruştur.' diye konuştu.

Kurtulmuş, şehit ailelerinin gözyaşlarını içine akıtarak 'Vatan sağ olsun, millet için evladım kurban olsun' dediğini aktararak, bu zihniyete sahip bir milletin hizmetkarı olmanın dünyanın en şerefli işlerinden biri olduğunu vurguladı.

15 Temmuz şehitlerinin sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Kurtulmuş, 'Onların iradesini gerçekleştirmek için hayatımızın sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Her birimizin şehitlerimize ve bu mücadeleyi veren halkımıza can borcumuz var. 14 Temmuz günü eğer bir çalışıyorsak şimdi bin çalışmak, milyon çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu milli iradeye sahip çıkan yiğitlerin iradeleri ve kanları yerde kalmasın diye üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapmak zorundayız.' ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, AK Parti'nin, hükümet, teşkilat, seçmen ve milletin diğer fertleriyle kenetlenmiş siyasi bir irade olduğuna, Türkiye'yi yenecek gücün bulunmadığına işaret ederek, 'Bu irade ne kadar kenetli yürürse, Türkiye daha hızlı sonuç alacaktır. Allah'ın izniyle Türkiye'yi yenecek güç yok. Allah yükümüzü hafifletsin. Allah ufkumuzu açık etsin. Allah milletimize zeval vermesin.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA