Balçova Artık Dünya Kentleri Arasında

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından “Herkes İçin Sağlık” prensibinin yerel seviyede uygulanması için çalışmalarını sürdüren Sağlıklı Şehirler Ağı’nın yeni üyesi Balçova Belediyesi oldu.

Balçova Artık Dünya Kentleri Arasında
Kentlerin; sağlıklı, temiz ve güvenli bir yerleşim yeri olması üzerine deneyimlerini paylaşarak tüm vatandaşların yaşamaktan mutlu olacakları bir çevre oluşturmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) kurduğu Sağlıklı Şehirler Ağı, 6. faz üyelikleri sonuçlandı. Türkiye’den yapılan başvuruları değerlendiren WHO, değerlendirmeler sonucunda Türkiye’den sadece 12 kentin üyeliğe kabul edildiğini açıkladı.

Balçova Belediyesi de istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü politikalar nedeniyle Türkiye’den üye olarak kabul edilen kentler arasında yerini aldı.

Balçova Belediyesi’nin ücretsiz sağlık, eğitim, güvenlik ve diğer sosyal politikalarının başarılı ve istikrarlı bir şekilde uygulanması nedeniyle kabul edildiği program, kentlerin gelişimi açısından da büyük bir önem taşıyor. Sağlıklı toplum politikalarını teşvik etmek, destekleyici toplumsal çevreyi oluşturmak, kaynakların vatandaşlar arasında doğru ve eşit kullanımını sağlamak gibi konularda ulusal ve uluslararası seviyede işbirliği yapmak amacıyla oluşturulan Sağlıklı Şehirler Ağı, çevre konusunda da duyarlılığın ön planda olmasını önemsiyor.

Balçova Belediyesi’nin WHO Sağlıklı Şehirler Ağı’na kabul edilmesinin büyük bir onur olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Biz vatandaşlarımızın huzurlu bir kentte, imkanlara eşit bir şekilde ulaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmaların dünyanın en büyük sağlık örgütü tarafından onaylanarak kabul edilmesi çok önemli. Özellikle engellilerin, çocukların ve kadınların ön planda olduğu sosyal politikalarımızı geliştirmek için çok önemli bir fırsat yakaladık” diye konuştu.

Kaynak: İHA