Bağcılarlı Kadınlar Meslek Öğrenerek Kendi İşlerini Kuruyor

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, Kadın ve Aile Merkezi'ndeki kurslardan yararlanan bin 500 kadının, geliştirdiği el becerisiyle evinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu bildirdi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kadınların çalışma hayatında yer almalarının önemine dikkati çekerek, Kadın ve Aile Merkezi'ndeki kurslardan yararlanan bin 500 kadının, geliştirdiği el becerisiyle evinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği 2016-2017 İŞKUR kursları düzenlenen törenle başladı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Çağırıcı, kadınların çalışma hayatında yer almalarının önemine işaret ederek, ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranının, 2003-2016 arasında yüzde 26'dan yüzde 31'e yükseldiğini söyledi.

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin sosyal belediyecilik alanında örnek alınan projelerden olduğunu vurgulayan Çağırıcı, 'İlçemizdeki kadınların meslek öğrenmesi ve sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 50’den fazla branşta kadınlarımıza meslek edindirme eğitimleri veriyoruz. Yaklaşık 2 bin kadın kursiyerimiz meslek eğitimi alıyor. 2011 yılından bu yana açtığımız 49 kursu başarıyla tamamlayan 774 kursiyerimiz mezun oldu.' ifadelerini kullandı.

Çağırıcı, kadınların çalışma hayatında yer almalarının önemini vurgulayarak, Kadın ve Aile Merkezindeki kurslardan yararlanan bin 500 kadının geliştirdiği el becerisiyle evinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu, Mikro Kredi Projesi ve KOSGEB'den istifade eden yaklaşık 650 girişimci kadının da kendi işini kurduğunu söyledi.

2016-2017 eğitim yılında açılan kursla ve öğrenci sayısı ile ilgili bilgi veren Çağırıcı, 133 kursiyerin ders alacağını belirterek, kadınlar için küçük ve orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan işbirliği ile 4 dönemdir Girişimcilik Kursu açtıklarını ifade etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, 'Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde 30’ar kişilik açılan ve tamamlanan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kurslarından, 114 kadın 'Kursiyer Girişimcilik Sertifikası' almayı başardı.' diye konuştu.

Kaynak: AA