Bağcılarda Kestane Hasadı

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: 'İlçemizin her mahallesine nostalji bahçesi inşa edeceğiz. 2011'de hizmete sunduğumuz kestane bahçemizin hasadını birlikte yapıyoruz. Birlikte dalından meyve yiyoruz, piknik yapıyoruz'

Bağcılar'da bağ ve bahçe nostaljisini yaşatmak için oluşturulan kestane bahçesinde hasat yapıldı.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, içerisinde 121'i kestane olmak üzere değişik türde ağaçlara ev sahipliği yapan bahçede buluşan ilçe sakinleri hem piknik yaptı hem de kavrulan kestanelerden tattı.

Hasada katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, komşuluk, dayanışma ve kardeşlik duygularının gelişmesi için hizmete sundukları projelerin önemine değinerek, şu ifadelere yer verdi.

'Bir zamanlar bağ ve bahçeleriyle tanınan ilçede, nostalji yaşatmayı amaçlıyoruz. Kiraz, kayısı, üzüm, ceviz, kızılcık ve kestane bahçelerini hizmete sunduk. Hemşehrilerimizin teveccühüyle onlara hizmet vermeye devam ediyoruz. İnşallah ilçemizin her mahallesine nostalji bahçesi inşa edeceğiz. 2011'de hizmete sunduğumuz kestane bahçemizin hasadını birlikte yapıyoruz. Birlikte dalından meyve yiyoruz, piknik yapıyoruz. Böyle güzel ortamlar bizlere güzel duygular yüklüyor. Komşuluk, kardeşlik duygularımız gelişiyor. Bahçelerimiz birlik ve dayanışmanın adresi oldu.'

Meyvelerin dolgun ve verimli olduğuna dikkati çeken Çağırıcı,'Şehir ve iş yaşamının yoğunlaştığı ilçemizin ortasına inşa ederek hizmete sunduğumuz bahçelerimizdeki meyve ağaçlarımızı aynı zamanda hemşehrilerim koruyor. Bu da sevindirici bir duygu. İlçemizin zenginliğini birlikte koruyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Çağırıcı, dalından topladığı kestaneleri mangalda kavurarak, vatandaşlara ikram etti.
Kaynak: AA