Artvin'de Öğrencilere Bisiklet Dağıtıldı

Artvin'de, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından yürütülen, 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' ile Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarınca yürütülen 'Okullarda Dengeli ve Sağlıklı Beslenme Alışkanlığını Öğrencilere Kazandırmak Projesi” kapsamında bisiklet dağıtım ve sertifika töreni düzenlendi.

Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen törene Artvin Valisi Ömer Doğanay, Vali Yardımcısı Önder Coşğun, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Güleç, burada yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığının politikası doğrultusunda, hareketi vatandaşların hayatının parçası haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığının 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında birinci fazın tamamlandığını belirten Güleç, 'Sayın bakanımızın talimatlarıyla ikinci faza geçtik. İkinci aşama halk sağlığı hizmetlerini kapsıyor. Bunun da en büyük ayağı sağlıklı beslenme ve fiziksel beslenme aktivitesinin hayata entegre olmasıdır. Bu kapsamda sağlıklı beslenme projesi kapsamında ilimizde 11 okulumuz seçildi. Bugün okul müdürlerimize sertifikalarını vereceğiz. Aynı zamanda fiziksel aktiviteyi hayatımıza entegre etmek için dağıtacağımız 100 bisikletle toplam 938 bisikleti öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bütün öğrencilerimize sağlıklı günler diliyorum.' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ise Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıklarınca hayata geçirilen sağlık ve eğitim alanındaki ortak çalışmanın gelecek adına çok önemli olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Doğanay ve beraberindekiler öğrencilere bisikletleri teslim etti.

Kaynak: AA