29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Doğru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü 29 ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köprülü mesajında, cumhuriyetin ulusun çağdaş uygarlık düzeyine taşıyan bir güç olmasının yanı sıra, egemenlik ve bağımsızlığın, milli birlik ve bölünmez bütünlüğün de en büyük teminatı olduğunu belirtti.

Tarihin gördüğü en onurlu hak arama savaşından sonra ilan edilen Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümünü gururla kutladıklarını ifade eden Köprülü, şunları kaydetti:

'Hayasızca saldırıları, Türk Milletini yok etme hevesleriyle birlikte Anadolu topraklarında boğulan emperyalistler, 29 Ekim 1923 tarihinde yok etmek istedikleri bir milletin; kendi küllerinden nasıl yeniden doğabileceğini de görmüş oldular. Birliğimizin, bütünlüğümüzün, çağdaşlığın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi bizlere kazandıran ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm ulusumuzun bu en büyük bayramını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.'

Kaynak: AA