Vali Okur, Vakıflar Genel Müdürü Ertem İle İncelemelerde Bulundu

Uşak Valisi Ahmet Okur, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile il genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait eserlerde incelemelerde bulundu.

Okur ve Ertem ilk olarak kent merkezinde restorasyon çalışması süren tarihi Ulu Cami ile Kurşunlu Cami'nde incelemelerde bulundu.

Çalışmalarla ilglii bilgi alan Vali Okur ve Ertem daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Merkez Vakıf Öğrenci Yurduna geçti.

Daha sonra sırasıyla Ulubey ilçeli İnay Kervansarayı, merkez Hacım Sultan Türbesi, Kabaklar köyü Şeyh Alaaddin Uşşaki ve Şeyh Semerkandi Türbeleri ile Banaz ilçesi Yeşilyurt köyündeki Folos köyü Nakışlı Cami'ni ziyaret eden Vali Okur ve Ertem incelemelerde bulundu.

Vali Okur, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, il genelinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait eserlerin durumu, yenilenmesi ve yeniden kullanılır hale getirilmesini amaçladıklarını belirterek, 'Çok özel tarihi dokuya sahip eserlerimiz var. Bu yapıların geleceğe taşınması için neler yapabileceğimizi bu gün netleştirdik. Yapıların fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılacak. Bilindiği üzre kent merkezinde restorasyon çalışması süren camilerimiz var. Bu camilerdeki çalışmaları yerinde gördük.' dedi.

Kaynak: AA