TBMM Dilekçe Ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu

Komisyon, Kamu Başdenetçisi aday adaylarını dinledi.

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyonda, Kamu Başdenetçisi aday adayları kendilerini tanıttı.

Karma Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında toplandı.

Satır, Kamu Başdenetçisi ve denetçilerin 4 yıllık görev sürelerinin sona ermesi nedeniyle tekrar seçim yapma ihtiyacının doğduğunu anımsattı. Başdenetçi veya denetçi olmak isteyenlerin TBMM Başkanlığına başvuruda bulunduğunu belirten Satır, Kamu Başdenetçisi olmak için 4 kişinin, 5 kişilik kamu denetçiliği için ise 67 kişinin başvurduğunu kaydetti.

Karma Komisyon, kamu denetçileri seçimi için alt komisyon kurulmasına karar verdi.

Karma Komisyon tarafından oluşturulan alt komisyon, başvuruda bulunan aday adayları arasından seçilecek 5 denetçi sayısının üç katı kadar adayı (15) 1 Kasım 2016 tarihine kadar belirleyecek ve Karma Komisyona sunacak. Denetçilerin seçimini ise Karma Komisyon yapacak.

Alt komisyon üyelerinin belirlenmesinin ardından Kamu Başdenetçisi aday adaylığı başvurusu yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Kırıkkale Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ve eski Cumhuriyet Savcısı Hasan Şahin kendilerini tanıtarak, başvurma nedenlerini anlattı.

Öte yandan Başdenetçi aday adaylık başvurusu yapan, eski Karaman Milletvekilli Mevlüt Akgün ise mazereti nedeniyle toplantıya katılamadı.

Başdenetçi aday adaylarının kendilerini tanıtmasının ardından Karma Komisyon Başkanı Satır, 1 Kasım günü yapacakları toplantıda, Başdenetçi adaylığı için 3 ismi, TBMM Genel Kuruluna sunacaklarını söyledi.

Kaynak: AA