TBMM Başkanı Kahraman, Sudan Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ghandour'u kabul etti.

TBMM Başkanı Kahraman, Sudan Dışişleri Bakanı'nı kabul etti
Kahraman, konuşmasına Ghandour ve beraberindeki heyeti görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı.

İki ülkenin dost ve kardeş olduğuna işaret eden Kahraman, Türkiye ile Sudan'ın tarihin derinliklerine dayanan dostluğunun bulunduğunu kaydetti. Kahraman, her alanda beraber güzel işler yapmayı temenni etti.

Sudan Dışişleri Bakanı Ghandour, Türkiye ile ilişkilerin tarihinin çok eskiye dayandığını, dost ve kardeş ülkeler olduklarını anlattı. Ghandour, Sudan hükümeti ve halkının kardeş Türkiye'nin yanında yer aldığını belirtti.

TBMM Başkanı Kahraman, Sudan Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

Ghandour, 15 Temmuz darbe girişiminden çok üzüntü duyduğunu dile getirerek, geçmiş olsun temennisinde bulundu. Ghandour, 'Parlamento olarak, terörist darbe girişimine karşı verdiğiniz mücadeleyi ve başarıyı tebrik ediyoruz. Halkın gösterdiği mücadeleyi de gönülden tebrik ediyoruz.' dedi.

Ankara'daki temaslarına değinen Ghandour, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Ghandour, Çavuşoğlu ile iki ülke arasında siyasi, iktisati ve her alanda ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için yapılması gereken konulara değindiklerini, ortak bir komisyon kurma kararı aldıklarını ifade etti.

Ghandour, Erdoğan ile özellikle Afrika bölgesinde hangi konulara değinmelerine dair istişarelerde bulunduklarını belirterek, Türkiye'nin Afrika kıtasında çok büyük hizmetler verdiğini kaydetti.




Kaynak: AA