Tarihi Ayazma Tapınağında Restorasyona Başlanıyor

Ayvalık Kemalpaşa Mahallesinde bulunan Panagıa Phaneromeni Ayazması’nın (Kutsal Su) restorasyonu için çalışmalar tamamladı.

Tarihi Ayazma Tapınağında Restorasyona Başlanıyor
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve teknik ekibi, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Ömer Özyiğit tapınakta restorasyon öncesi bir araya geldi. Çalışmalar için yol haritası belirlenerek bir an önce işlemlere başlanması kararı alındı.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer “Son yüzyılda Ayazma’mız çeşitli amaçlar ve dışı kullanımlara maruz kaldı ve aşırı yıprandı. Neo-klasik üslupla ve Ayvalık’a yöresel malzeme olan sarımsak taşı kullanarak yığma sistemde inşa edilen ayazma, yenileme çalışmaları sonucunda sadece Ayvalık’ın tarihi dokusuna değil, ulusal kültür mirasımıza çok önemli bir kazanım olacak. Önümüzdeki ekim ayına kadar kendi imkanlarımızla tamlayacağımız restorasyon çalışmalarına eş zamanlı olarak, çevre de sosyal alanlar yaratıp, bu sokaklarda insanların uzun süre vakit geçirmesini sağlamak istiyoruz”dedi.

Kaynak: İHA