Oğlunun Düğün Borcu İçin Valilikten Yardım İstedi

Erzurum'da yaşayan 4 çocuk annesi kadın, kentte düzenlenen 'halk günü'nde, oğlunun düğün borcu için valilikten yardım istedi Vali Yardımcısı Karakuş: 'Kolaylaştırmak lazım. Gençleri bu kadar büyük borca sokmak doğru değil. Birçok genç bu yüzden aile müessesesini devam ettiremiyor'

Erzurum'da yaşayan 4 çocuk annesi kadın düğün borcu için valilikten yardım istedi.

Vali Yardımcısı Gürbüz Karakuş, valilik toplantı salonunda düzenlenen 'halk Günü' toplantısında vatandaşın sorunlarını dinledi.

Karakuş, bürokratların vatandaşa hizmet için görev yaptığını belirterek, '2 haftada bir yaptığımız bu toplantılarla vatandaşın taleplerini dinliyoruz. Bunları elimizden geldiği kadar çözmeye çalışıyoruz.' dedi.

Merkez Palandöken ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Nurgül Nergis, eşinin vefat ettiğini çocuklarını tek başına büyüttüğünü anlattı. Büyük oğluna düğün yapacağını ve büyük borca girdiğini dile getirerek valilikten yardım isteyen Nergis, 'Babası olmadığı için borç ortanca oğluma kaldı. Gelinlik, altın hep borç.' dedi.

Karakuş, evliliğin toplumun devamı için en küçük yapı taşı olduğunu ifade ederek, 'Kolaylaştırmak lazım. Gençleri bu kadar büyük borca sokmak doğru değil. Birçok genç bu yüzden aile müessesesini devam ettiremiyor.' diye konuştu.

Diğer vatandaşların da taleplerini dinleyen Karakuş, gerekli kurum yetkililerine talimat verdi.
Kaynak: AA