Libya'da Kayıp Türk'ün Ses Kaydı Ortaya Çıktı

Libya'da geçen şubat ayından bu yana kendisinden haber alınamayan Türk vatandaşı Veysel Kıratlı'nın hayatta olduğu ortaya çıktı Kıratlı: 'Mısrata askerleri tarafından teslim alındım, herhangi bir tehlikem yok. Şu an emniyetli bir yerdeyim'

Libya'da geçen Şubat ayından bu yana kendisinden haber alınmayan Türk vatandaşı Veysel Kıratlı'ya ait ses kaydı ortaya çıktı.

Tunus'taki AA muhabirine ulaşan ses kaydında 'Veysel Kıratlı ben Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindenim. Allah'a şükürler olsun 10'uncu ayın 20'sinde Mısrata askerleri tarafından teslim alındım. Herhangi bir tehlikem yok şu an emniyetli bir yerdeyim.' ifadeleri yer alıyor.

Ses kaydında kendisinin 24 Şubat'ta saat 22.00'de Sur'da tutuklandığını belirten Kıratlı, 'İnşallah araştırmam bittikten sonra aileme sağ salim kavuşacağım. Herhangi bir sıkıntım yok.' diye konuşuyor.

Öte yandan halen güvenlik nedenlerinden dolayı Tunus'ta çalışmalarını yürüten Libya'daki Türk Büyükelçiliği yetkilileri, ses kaydından haberlerinin olduğunu belirtirken, Libya makamları nezdinde Türk vatandaşlarına ilişkin gelişmelerin sürekli olarak takibinin yapıldığını, bir veya birkaç Türk vatandaşının yakın zamanda kendilerine teslim edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Basında çıkan haberlerde Kıratlı'nın gemici olduğu, en son annesiyle yaptığı görüşmede Libya açıklarında fırtınaya kapıldığı bilgisinin geldiği kaydedilmişti.
Kaynak: AA