'Kurtarılmış Suriye'de Eğitim Açıklaması Problemler Ve Çözümler' Konulu Program Düzenlendi

Kilis’te İHH İnsani Yardım Vakfı organizesinde ’Kurtarılmış Suriye’de Eğitim, Problemler ve Çözümler’ konulu bir program düzenlendi.

'Kurtarılmış Suriye'de Eğitim Açıklaması Problemler Ve Çözümler' Konulu Program Düzenlendi
Kilis Koordinasyon Merkezi, Bilad-ı Şam Konferans salonunda Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, İngiltere, Fransa, Suriye ve Türkiye’den gelen alimler ile İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın katıldığı ’Kurtarılmış Suriye’de Eğitim: Problemler ve Çözümler’ konulu bir program düzenlendi.

Programında açılışında bir konuşma yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, savaş alanlarında büyük bir problemi tespit ettiklerini ifade ederek, “Savaşta vatanını düşünen, dinini düşünen, milletini düşünenler bir bedel ödüyorlar. Bir şekilde dışarıda eğitimini görenler var. Bedel ödeyenler, eğitimlerini tamamlamadığı için savaş bittiğinde, bedel ödemeyen ve diplomasi olanlar gelip devleti yönetmeye başlıyor. Şehitlerin kanı, mültecilerin acısı, unutuluyor. İkinci bir konu da eğitimi olmayan topluluklar oyuna getiriliyor. Biz Çeçenistan’da, Bosna’da Afganistan’da ve diğer yerlerde bununla karşılaştık. Onun için Suriye’de bir tarafta özgürlük savaşçısı devam ederken bir yandan da gençlerin eğitimini yapmak mecburiyetindeyiz. Fakat gençler üzerinde çok eller var. Suriye’yi bu hale getiren emperyalist ülkelerde burada eğitim veriyor. Onun için ümmetin çocuklarını ümmetin alimleri yetiştirecek. Onun için alimler buraya bereket verdi. Güneş gibi doğdu, İslam ülkelerinin bir çoğundan alimler burada, buradan hayır yolu açılacak inşallah, bunları sizler gerçekleştireceksiniz” diye konuştu.

Kaynak: İHA