Kocaeli Yaşanabilir İlk 5 Şehir Arasında

İş ve ekonomi dergisi Forbes'ın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de 'Çalışmak ve Yaşamak için En İdeal Kent'ler arasında Kocaeli'nin de bulunduğu bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, saygın ekonomi dergisi FORBES, Kocaeli’yi Türkiye’de yaşamak ve iş yapmak için en ideal 5 kent arasında olduğunu yazdığı belirtildi.

Merkezi Amerika’nın New York kentinde olan ve 1917 yılından itibaren faaliyetlerini sürdüren Forbes Dergisi, Türkiye’deki yaşamak ve iş yapmak için için en ideal kentleri belirlediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Birçok verinin değerlendirmeye tabi tutulduğu araştırmada Forbes Dergisi, Kocaeli’yi ilk 5 il arasında göstererek yaşanılabilirlik endeksinde muazzam bir sıçrama yaptığını ifade etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen yatırımlar Kocaeli’yi yaşanabilir ve iş yapılabilir kentler arasına getirdi. Yaklaşık bir asırdır yayın hayatına devam eden saygın ekonomi dergisi FORBES, Türkiye’de yaşamak ve iş yapmak için en ideal kentler araştırmasını 94 başlıkta belirledi. Tüm şehirlerin bu veriler ışığında değerlendirildiği araştırmada 4 ana kategori belirleyici oldu. 94 farklı verinin 4 ana kategorisi erişilebilirlik, beşeri sermaye ve yaşanabilirlik, ticaret becerisi ve üretim potansiyeli, marka becerisi ve yenilikçilik şeklinde oldu. Tüm kriterlerin ele alındığı araştırmada Kocaeli, 59.98 puan alarak birçok ili geride bıraktı.'

Kaynak: AA