Kızılay'dan 'Vatan Sana Canım Feda' Kampanyası

Kızılay İstanbul Şubesi, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde en fazla kan döktüğü 9 noktada kan bağışı kampanyası düzenliyor.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişiminde en fazla kan döktüğü 9 noktada, 'Vatan Sana Canım Feda' başlığıyla kan bağışı kampanyası düzenliyor.

Kızılay İstanbul Şubesi Başkan Vekili Vahdet Erdoğan, kampanyanın tanıtımı için 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı basın açıklamasında, kampanyanın 30 Ekim'de 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün de içinde bulunduğu 9 noktada aynı anda başlayacağını söyledi.

Erdoğan, 29 Ekim - 4 Kasım tarihlerinin Kızılay Haftası olarak kutlandığını ve her yıl kampanyalarla bunu kutlamaya çalıştıklarını ifade ederek, bu yıl özel bir durumun yaşandığını bildirdi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir badire atlattığını, halkın, canını ve malını ortaya koyarak ülkesini kurtardığını aktaran Erdoğan, darbeye karşı koyan vatandaşların şehit olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, 'Biz de bu yıl 9 bölgede şehitlerimiz anısına 'Vatan Sana Canım Feda' kampanyasını düzenlemeye karar verdik. Bu noktaları şehitlerimizin çok fazla olduğu yerlerden olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Saraçhane, Kısıklı ve Taksim meydanlarıyla Çengelköy Polis Karakolu, Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi önü, Vatan Caddesi ve Acıbadem Türk Telekom olarak belirledik.' dedi.

Vatandaşları, Pazar günü 9 noktada başlayacak kan bağışı kampanyasına katılmaya davet eden Erdoğan, özellikle kış aylarında kan bağışı konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Halkın kış mevsiminde kan vermekte zorlandığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bu kampanyayla bu açığı bir nevi kapatmak istiyoruz. 15 Temmuz'da canını feda eden halkımızdan Pazar günü kanını feda etmesini ve hayat kurtarmasını bekliyoruz. İstanbul şubesi olarak özellikle kış aylarında ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Halkımız bu mevsimde kan vermeye yönelmiyor. İstanbul olarak, kan ihtiyacımızı tam 'karşılıyoruz' diyemeyiz. İstanbul'da ortalama günlük yaklaşık bin 500 ünite kana ihtiyacımız var. Biz yaklaşık bin ünite civanında verebiliyoruz ve diğer bölgelerden takviye yapıyoruz. Bu nedenle kış aylarında bu kampanya haricinde de halkımızı kan vermeye davet ediyoruz. Şu anda kan stokları açısından bir sıkıntı yok çünkü kış ayına yeni girdik. '

Hayati tehlike oluşturabilecek bir sıkıntının şu an için söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, 30 Ekim'de gerçekleşecek kampanyanın sabah saat 9.00'da başlayacağını, kampanyaya ciddi bir katılım beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA