Kazakistan'da Türkiye Günleri

Türkiye Günleri kapsamında KazakistanTürkiye Kardeşlik Ezgileri konseri düzenlendi.

Kazakistan'nın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Günleri etkinlikleri kapsamında Kazakistan-Türkiye Kardeşlik Ezgileri konseri icra edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından Kazmedia Merkezi'nde düzenlenen konsere Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, diplomatlar ve ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlik öncesi konuşma yapan Büyükelçi Uyanık, konserin, Türkiye'nin ve Kazakistan'ın bağımsızlıklarına adandığını belirtti, organizasyona katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Konserde iki ülke sanatçılarının seslendirdiği Türkçe ve Kazakça şarkılar, dinleyicilerden alkış aldı.

Sanatçı Çiğdem Gürdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 900 kişilik salonun tamamen dolu olduğunu belirterek, 'Seyircilerle mümkün olduğunca göz göze gelmeye çalıştık. Herkesin memnuniyeti yüzünden ve gözlerinden anlaşılıyordu. Türkiye'den buraya kadar gelip, işimizi layıkıyla yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz.' dedi.

Kazak şarkılarını seslendirmekten büyük keyif aldıklarını dile getiren Gürdal, Kazak sanatçıların da benzer duygulara sahip olduğunu gözlemlediğini aktardı.

Gürdal ayrıca, iki ülke arasında kültür köprülerinin kurulmasının mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Kazakistan’daki Türkiye Günleri, yarın Osmanlı giysileri defilesiyle devam edecek.

Kaynak: AA