İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Öğrencilere Bisiklet Dağıttı

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, İncesu Belediyesinin Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü ile imzaladığı bisiklet yolu yapımı protokolüyle İncesu’da 60 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Öğrencilere Bisiklet Dağıttı
Bisiklet dağıtım törenine İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sait Durak, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bisiklet dağıtımı sonrasında da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü yapıldı. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol törende yaptığı konuşmasında, " Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İncesu Belediyesi bisiklet yolu yapımıyla ilgili yaptığımız protokol kapsamında bugün 60 adet bisikletin dağıtımını yapacağız. İnşallah daha sonrada bu dağıttığımız bisiklet sayısını 300 taneye çıkartarak vatandaşlarımıza dağıtacağız. Sağlıklı yaşamın genç yaşlarda başlamasının gerektiğini düşünerek öncelikle sevgili öğrencilerimizden yana tercihimizi kullandık" dedi.

Başkan Karayol, "5 tane okulumuzdan 12’şer öğrenci çağırarak bu bisikletleri öğrencilerimize dağıtacağız. İlerde gelecek bisikletleri de vatandaşlarımıza kura ile belirleyerek toplumu her kesimine ulaşacağız. İncesu Belediyesi olarak 2017 yılında 1. Etap TOKİ’den 3 Etap TOKİ’ye kadar 6.5 km’lik çevre yolumuzu yapacağız her geçen gün gelişen ve araç sayısı artan İlçemizde trafiği rahatlatmak amacıyla bu 6.5 km’lik yolun yanında birde 13 km’lik bisiklet yolu yapacağız. Maalesef Avrupa bu yönde bizden çok ilerde bu kavramı bizde İlçemize yerleştirme çabası içerisindeyiz. Sevgili öğrencilerimize bu aldıkları bisikletleri güle güle kazasız günlerde kullanmalarını ve aynı zamanda da hor kullanmadan okullarına gidiş gelişte ve hafta sonları da spor aracı olarak kullanmalarını temenni ediyorum" ifadesinde bulundu.
Kaynak: İHA