Hobi Amaçlı Başladı, Tavuk Çiftliği Kurdu

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde hobi amaçlı olarak organik yumurta ve tavuk üretmeye başlayan Kadir Bilgiç (33), çevredekilerin yoğun talebi üzerine 16 bin metrekarelik alanda tavuk çiftliği kurdu.

Daha önce kasaplık yapan Bilgiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karamürsel'de organik tavuk ve yumurta yedirmeyi hedeflediğini belirtti.

Şu anda 100 tavuğu bulunduğunu aktaran Bilgiç, 'Tavuklarımın hepsi yumurta tavuğu, bu nedenle günde ortalama 240-300 yumurta topluyorum. Yumurtaların yanında köy tavuğu yani organik tavuk yemek isteyen kişiler bana cep telefonumla ya da buraya kadar gelerek tavuk istiyorlar. Bende istedikleri kadar burada kesiyor temizliyor ve veriyorum bazen evlerine kadar götürüyorum.' dedi.

Bilgiç, organik ürünlere yoğun bir talep olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Masraflarımı karşılamak için tavuk sayısını artırayım derken, daha çok talep almaya başladım ve her geçen gün tavuk sayısını artırmak zorunda kaldım. Büyüklerimiz şimdilerde ne tavuk etinden ne de yumurtasından tat alamadıklarını duyuyordum. Lezzetli ve taze yumurta yemek amacıyla kendime ufak bir kümes kurdum. Fazla yumurtayı da eşimize dostumuza satmaya başladım. Talep arttıkça kümes sayısını ve tavuk sayısını artırmaya başladım. Tavuk yetiştiriciliğini deneme yanılma yöntemi ile öğrendim. Tamamen doğal ortamda yaklaşık 16 dönümlük alanda yetiştiriyoruz ve doğal yemlerle besleniyorlar. Otlarda yayılıyorlar. Buğday ve mısır kırdırıyorum. Bu şekilde besleniyorlar.'

Ürettiği yumurtalara Karamürsel’de çok fazla talep olduğunu da belirten Bilgiç, 'İnsanlar önce geliyorlar üretim şekline bakıyorlar. Daha sonra gönül rahatlığıyla alıyorlar. Pazarlamaya çalışmıyorum. Herkes gelip buradan alıyor ya da cep telefonumdan sipariş vererek taleplerini karşılıyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA