'Gerontolog' Bir Meslek Dalı Olarak Resmi Gazetede Yayımlandı

Afyonkarahisar Dinar Gerontologlar Derneği Başkanı Faruk Yaşar Gürdal, “Gerontologluğun” bir meslek dalı olarak Resmi Gazete de yayınlandığını belirtti.

Gürdal, 25 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete ve 2016/12 tebliğ numaralı Ulusal Meslek Standartlarına Dair Tebliğinin " Gerontolog Mesleği Seviye 6" başlığı ile Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü tarafından bildirildiğini kaydetti.

Gürdal açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünce yayımlanan Resmi Gazetede mesleğimiz alanında ilk ve tek olarak ulusal meslek standartları arasında seviye 6 düzeyinde tanımlanan ilk meslek olmanın gururunu yaşamaktadır. Derneğimizin konuyla ilgili çalışmaları hız kesmeden devam edecektir, bundan sonraki sürecimiz Gerontolog mesleğinin en iyi şartlarda ve seviyede Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna bildirilmesi ve Atama Daire Başkanlığında iyi haberlerin gelmesi için mücadelemizi sürdürmek olacaktır.

Gerontologlar Derneği Başkanlığı olarak bu uzun ve meşakkatli süreçte bizlere destek olan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’a, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Özgür Arun’a, Yrd. Doç. Dr. Türkan Yılmaz’a, Yrd. Doç. Dr.Suzan Yazıcı’ya,Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Korkmaz Yaylagül’e, Dr. JasonHoldsworth ve Dr. İkukoMurakamiı hocalarıma, konuyla ilgili çalışmalarda bulunan ve süreci takip eden değerli dostum Dernek Başkan Yardımcım Gerontolog Çağrı Elmas’a ve bu konuda emeği geçen tüm dernek üyelerime teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA