'Gebelik Okulu' Mezunlarını Verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, gebelik okuluna devam edenlere sertifika verildi.

Gebelik okulun da eğitimlerin tamamlanması dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda tören düzenlendi.

Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, engelli, yoksul, yetim ve yaşlılara yani bütün dezavantajlı gruplara verilen desteğin gelişmişliğin ölçütü olduğunu söyledi.

Bir taraftan ekonomik kalkınmayı sağlarken diğer taraftan da bunu topluma yaymanın, herkesin yaşam kalitesini yükseltmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Şahin, 'Kadınlarımız, analarımız en önemli ana damarımız. Onları merkeze aldık. Çünkü toplumun değişimi, dönüşümü kadınla başlıyor. Kadın eğitimliyse, mutluysa, huzurluysa toplum huzurlu, mutlu ve eğitimli oluyor.' diye konuştu.

Eğitim ve sağlıkta kadınları güçlendirmeyi ve yaşamlarıyla ilgili öz güven sahibi olmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Şahin, 'Cumhuriyetin 100. yılındaki hedefimize biz 2011'de ulaştık. AB ülkeleri buna çok şaşırdılar. Çünkü sağlıkta dönüşüm en önemli dönüşümdür. Ülkemde doğan her çocuk artık sigortalı doğuyor. Annesi, babası işçi olsun, çiftçi olsun, mesleği ne olursa olsun, annesi ister çalışsın, ister ev hanımı olsun 18 yaşına kadar bütün sağlık imkanlarından ücretsiz istifade edebiliyor.' ifadelerini kullandı.

Şahin, belediye olarak sosyal projelere önem verdiklerini belirterek, tüp bebek konusunda verdikleri destekleri aktardı.

Sağlıklı bireyin anneyle başladığını kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

'Anaları bilgiyle donatmamız gerekiyor. O nedenle bu okulu açtık. Daha da kuvvetlendirmemiz, sayıyı arttırmamız gerekiyor. Yılda 50 bin çocuğumuz oluyorsa yüzde 10'u bu eğitimden istifade etmeli. 15 Temmuz akşamı yaşadık. Oyun büyük. Bölgedeki savaş, gözyaşı bitmiyor. Anaların hep canı yanıyor. Çare bilinçli toplum, bilinçli anne, iyi yetişmiş evlatlar. Çare maden, petrol, para değil, salih, iyi yetişmiş evlat. Ne ekersek onu biçeriz. Sevgi ekersek, sevgi biçeriz. Düşmanlık ekersek düşmanlık biçeriz. Her şey iyi insanla başlıyor. Hepimiz iyi insan olacağız. Ondan sonra yanına mesleklerimizi koyacağız.' ifadelerini kullandı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tanrıverdi de gebelikte sağlığın önemini anlattı. Tanrıverdi, anne adaylarını bilgilendirerek bilinçli doğum yapmaları ve bilgi sahibi anne olmalarını hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Şahin ve Tanrıverdi, okulu tamamlayan anne adaylarına sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA