Gazze'de 'Suyumuz Hayatımız' Sergisi

Gazze'de suyu korumanın önemine dikkati çekmek için hazırlanan 'Suyumuz Hayatımız' adlı sergi ziyaretçilere kapılarını açtı.

Gazze kentinin batısındaki El-Ketibe Meydanı'nda kurulan sergiyi Sahil Belediyeleri Su Arıtma İdaresi Müdürü Munzir Şeblag ile çok sayıda Filistinli ziyaret etti.

Su konusunda halkı bilgilendirme amacı taşıyan sergide, kalite ve miktar açısından su problemleri, Su Arıtma İdaresinin uygulamaya koyduğu projeler, bölgedeki su sektörüne destek veren uluslararası kuruluşlar ve kültürel miras olarak ayrılan dört bölüm ziyaretçiler tarafından beğeni topladı.

AA muhabirine konuşan Sahil Belediyeleri Su Arıtma İdaresi Müdürü Şeblag, 'Yaptığımız bu çalışmayla verdiğimiz su hizmeti hakkında halkı bilgilendirmek ve suyu korumanın önemine dikkati çekmek istiyoruz.' dedi.

Önceki yıllarda da birçok çalışma yürüttüklerini ancak ilk kez bu konularda halkı bilgilendirme yoluna gittiklerini aktaran Şeblag, projelerinin devamı için destek beklediklerini ifade etti.

Şeblag, İsrail ablukası nedeniyle birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını belirtirken, 'Özellikle elektriğin düzenli verilememesi, Gazze'deki bazı bölgelere su ulaştırılamaması anlamına geliyor.' diye konuştu. Şeblag, su kalitesine yönelik ölçüm sonuçlarının da iyi olmadığını sözlerine ekledi.

Gazze'deki yeraltı sularının yüzde 95'inin klorür ve nitrat oranlarının fazla olması nedeniyle içmeye elverişli olmadığı belirtiliyor.

.

Kaynak: AA