Devlet Resim Ve Heykel Sergileri Yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığınca '15 Temmuz demokrasi şehitleri' anısına düzenlenen yarışmada ödül kazananlar belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, '15 Temmuz demokrasi şehitleri' anısına düzenlenen Devlet Resim ve Heykel Sergileri Yarışması'nda ödül kazananlar belli oldu. Resim, heykel, özgün baskı ve seramik dallarında 528 eserden 12'sinin ödüllendirilmesine, 88 eserin ise sergilenmesine karar verildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce, sanatçıların son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak ve buna bağlı olarak da sanatçıların verimini artırmak amacıyla 1939'dan beri düzenlenen Devlet Resim ve Heykel Sergileri Yarışması'nın 73'üncüsü, bu yıl 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik başkanlığında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyesi Prof. Fatma Akyürek, sanatçı Hikmet Çetinkaya, Seramik Sanatı ve Eğitimi Değişimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Zehra Çobanlı, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Basri Erdem, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Prof. Tuğrul Emre Feyzoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep İnankur, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Ercan Sağlam ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç'tan oluşan seçici kurul, 11-12 ve 19 Ekim'de düzenlenen toplantıda eserleri değerlendirdi.

Buna göre resim, heykel, özgün baskı ve seramik dallarında 528 eser arasından 12'sinin ödüllendirilmesine ve 88 eserin ise sergilenmesine karar verildi. Bu kapsamda, her yarışma için ayrı ayrı olmak üzere 3 kişiye başarı ödülü olarak 12 bin 500 lira ile başarı belgesi takdim edilecek. Sergilenmeye değer görülen yarışmadaki her bir esere ise 300 lira ve katılım belgesi verilecek. Bu kapsamda 176 bin 400 lira para ödülü dağıtılacak.

Yarışmanın ödül töreninin ve sergi açılışının gelecek ay yapılması planlanıyor. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ile ödül alan ve eseri sergilenecek sanatçıların listesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün https://guzelsanatlar.kulturturizm.gov.tr/ adresinde yer alıyor.
Kaynak: AA