CHP Eskişehir Milletvekili Usluer Açıklaması

'Üniversitelere yeniden bilimsel ve idari özerklik verilmeli. Üniversiteler kendi rektörlerini, dekanlarını seçebilmeli'

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, 'Üniversitelere yeniden bilimsel ve idari özerklik verilmeli. Üniversitelerin kendi rektörlerini, dekanlarını seçebilmeli.' dedi.

Usluer, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ile düzenlediği basın toplantısında, genç işsizlikte en yüksek oranın üniversite mezunlarında olduğunu, bunun üzerinde düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Bugün itibarıyla 5 bin 78 öğretmenin görevine iade edildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını aktaran Usluer, bakanlık yetkililerinin kendilerine, Bank Asya ile ilişki, Aktif Eğitim-Sen konusunda bir miktar yumuşama olduğunu, ancak ByLock kullanımı konusunda hiçbir yumuşama olmayacağını söylediklerini aktardı.

ByLock kullanan 1 milyon kişiden bahsedildiğini dile getiren Usluer, 'Bize gelen bilgilere göre, AK Parti'den aralarında bakanların da olduğu 83 milletvekilinin ByLock ile ilişkisi var. Başbakan 'hiçbir bakanımızın, milletvekilimizin ByLock ile ilişkisi yoktur' diyor. Bir Başbakanın bunu kürsüden söyleyebilmesi için elinde ciddi bir veri olmalı. 1 milyon kullanıcı bilgisi elinizde varsa bunu açıklayın.' görüşünü savundu.

Usluer, 'Fethullah Gülen cemaatinin, FETÖ demiyorum, önce üst bürokrasi ve militan grubu elden geçirilmeli. Sempatizanlardan başlarsanız onların da militanlaşması bizzat sizin eliniz marifetiyle olacaktır.' ifadesini kullandı.

AK Parti iktidarı döneminde bir bakanın 'reform' dediğini bir sonraki bakanın 'bu olmadı, yenisi' ifadesi kullandığını anlatan Usluer, '1961 anayasasında olduğu gibi üniversitelere yeniden bilimsel ve idari özerklik verilmeli. Üniversiteler kendi rektörlerini, dekanlarını seçebilmeli.' diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çocuklarının ve torunlarının cemaat okullarında okuduğu için gurur duyduğunu söylediğini belirterek, 'Çocukları Toros kolejlerinde okudu diye gözaltına alınan bir sürü kişi var. Neden bu söylemden sonra Melih Gökçek de gözaltına alınmıyor?' diye sordu.

İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir de eğitim sisteminin yapboz tahtasına çevrildiğini, ciddi sıkıntıların olduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA