Bulgaristan Türk Çayı İle Isınıyor

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Batu Platformu işbirliğinde hazırlanan “Balkanlar Türk Çayı ile Isınıyor” adlı Türk çayı tanıtım organizasyonunda ÇAYKUR’un ilk durağı Bulgaristan Türkleri’nin başkenti Kırcaali oldu.

Bulgaristan Türk Çayı İle Isınıyor
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun da katıldığı Türk Çayı Tanıtım Günleri, Bulgaristan’da yaşayan soydaşlar başta olmak üzere komşu ülke halkından büyük ilgi gördü. Kırcaali Otogarı’nda gerçekleştirilen etkinlik, Ömer Lütfi Derneği folklor ekibinin gösterileriyle başladı.

ÇAYKUR tanıtım TIR’ının ikramlarda bulunduğu organizasyona Bulgaristan DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Milletvekili Şabanali Ahmet, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Kırcaali Müftüsü Beyhan Mustafa Mehmed, Batu Platformu Başkanı ve Hasköy Müftüsü Basri Eminefendioğlu, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren, Başkan Yardımcısı Ebubekir Kipel, Genel Sekreter Beşir Var başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu yaptığı açıklamada, “Tabi çay bahane, biz bu tanıtım günleri ile kardeşlerimizle hasret gidermek istedik. Bugün Kırcaali’de başlayan etkinliklerimiz, Bulgaristan’da kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı diğer şehirlerde ve hemen ardından ise Romanya’da devam edecek” dedi.

“Çayımız dünyanın en organik çayı”

Hedeflerinin Türk çayını tüm dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Sütlüoğlu, “Çayımız üzerine kar yağan, dolayısıyla haşere barındırmayan dünyanın en organik çayı. Bizim çayımız haşere barındırmadığı için de zehirli ilaçlar kullanmıyoruz. Dünya çayımızın bu özelliğini yeni yeni öğrenmeye başladı, dünya artık çayımızı tanıdı ve biliyor. Şu anda 88 ülkedeyiz. Yeni ürünümüz, soğuk içeceğimiz Didi ile pazar alanımızı daha da geliştireceğimize ve tüm dünyada hak ettiğimiz yeri alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÇAYKUR tanıtım ve ikram TIR’ı, Kırcaali’nin ardından Jivkov rejimine karşı ilk hak arayışlarının başlatıldığı Cebel kasabasına gitti.
Kaynak: İHA