Başkan Büyükkılıç Kayseri Eğitim Fuarı'nı Gezdi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, özel bir organizasyon firması tarafından düzenlenen ve yüksek öğrenime yönelik olan ’Yükseköğretim Günleri Kayseri 2016’ etkinliği çerçevesinde açılan fuar alanını gezerek hem öğrenciler ile sohbet etti hem de üniversite yöneticilerinden bilgi aldı.

Başkan Büyükkılıç Kayseri Eğitim Fuarı'nı Gezdi
Eğitim alanında gerçekleştirilen yatırım ve hizmetler ile iki kez ’Cumhurbaşkanlığı Hayırseverler Madalyası’ ile ödüllendirildiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak ilk, orta ve lise okul binaları yaparak milli eğitimin hizmetine sunduk. Anaokulu ve sınıfları açarak mahalle halkının hizmetine sunduk. Bunlar ile kalmadık ilçe sınırları içerisinde yer alan tüm okulların spor alanları, WC, öğretmenler odası, boya, dış yalıtım ve çevre düzenleme gibi çalışmaları gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalar bizim eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Kayserimizde 3 üniversite bulunması Kayserililerin eğitime verdiği önemin bir ifadesidir. Lise son sınıfta okuyup ta üniversiteli adaylara yönelik açılan fuarda öğrenciler ile sohbet ettik. Şimdiki gençlik çok şanslı şehir dışından gelen 28 üniversitenin bu tanıtım fuarı ile hizmet ayaklarına gelmiştir. Böylece tercih edecekleri fakülteler hakkında daha net bilgiler almaktadır. Eğitim ile ilgili her türlü organizasyon, etkinlik ve çalışma da varız. Çünkü Biz Melikgaziliyiz” dedi.

Türkiye’nin şuanda devlet ve vakıf üniversiteleri ile adeta eğitim patlaması yaşadığını ve yüksek lisans ile doktora öğrenci sayısında belirgin bir artış gözlendiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de okuyan öğrencilerin Kayseri gibi modern kentleşmeyi sağlayan, örnek ve referans belediye hizmetleri sunan şehirde yaşamalarından dolayı şanslı olduklarını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, üniversite stantlarını tek tek gezerek bilgiler aldı ve öğrenciler ile sohbet ederek gelecek ile ilgili karalarını sordu. Büyükkılıç, tüm öğrencilere başarılar temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA