AP'de UKIP Üyeleri Arasındaki Kavga

AP Başkanı Schulz, bir önceki Genel Kurul çalışmaları sırasında iki İngiliz parlamenter arasında çıkan kavganın Fransız yargısına sevk edildiğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg'da parti üyelerinin toplantısı sırasında kavga eden aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nden (UKIP) iki parlamenter arasındaki anlaşmazlığı Fransız yargısına havale etti.

AP Başkanı Martin Schulz, bir önceki Genel Kurul çalışmalarının devam ettiği sırada UKIP üyesi Steven Woolfe'un yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı kavganın aydınlatılması için AP Danışma Komitesinin görüşü doğrultusunda, olayın Fransız yargısına aksettirildiğini söyledi. Schulz, 'Yumruk atma ve yaralamayla sonuçlanan olayın ciddiyeti ve cezai yaptırımları dolayısıyla kavganın aydınlatılması ve araştırılması gerekiyor' diyerek kavgayı iki tarafın da farklı şekilde anlattığını ve yakın şahidin bulunmadığını söyledi.

48 yaşındaki Woolfe, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, UKIP liderliği için adaylığıyla ilgili konuştuğu sırada gerginlik yaşandığını ve eski bir asker olan 62 yaşındaki Mike Hookem'in kendisine yumruk attığını söylemişti. Hookem ise bu iddiaları reddederek kimseye yumruk atmadığını açıklamıştı. UKIP lideri Nigel Farage da toplantı sırasında yumruklaşma olmadığını belirtmiş ve iddiaları yalanlamıştı.

UKIP toplantısı sırasında AP binasında yaşanan kavga sonrası Woolfe, bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırılmış, üç gün süren tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

Strazburg'da bulunan AP, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi uluslararası kuruluşların güvenliğinden Fransa devleti sorumlu. AP'nin, bu nedenle İngiliz parlamenterler arasındaki kavgayı Fransız yargısına havale ettiği belirtiliyor.
Kaynak: AA