ABD Savunma Bakanı Carter'ın Türk Ve Fransız Mevkidaşlarıyla Görüşmesi

Pentagon'dan, ABD Savunma Bakanı Carter’ın Milli Savunma Bakanı Işık ve Fransa Savunma Bakanı Le Drian ile Brüksel'deki görüşmelerinde DEAŞ karşıtı operasyonları ele aldıklarını bildirildi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Brüksel’de yaptığı üçlü görüşmede, Musul ve Rakka kentlerinin geri alınmasının da yer aldığı DEAŞ karşıtı operasyonların konuşulduğu bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, Bakan Carter’ın NATO Savunma Bakanları Toplantısı için bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’de Milli Savunma Bakanı Işık ve Fransız mevkidaşı Le Drian ile bir araya geldiği belirtildi.

Üç bakanın görüşmesinin verimli geçtiği kaydedilen açıklamada, bakanların, Irak’ta Musul ve Suriye’de Rakka kentlerinin kurtarılmasına yönelik operasyonların da aralarında bulunduğu DEAŞ ile mücadelenin ele aldığını ifade edildi.

Açıklamada, Carter’ın koalisyon güçlerinin birçok noktada DEAŞ’a dönük baskısını sürdürmesi gerektiğini vurguladığı belirtilirken, bakanların, Türkiye’nin destek verdiği Suriyeli muhaliflerin sınır boyunca son dönemde elde ettiği kazanımları pekiştirmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.

Pentagon’un açıklamasında, tüm tarafların, DEAŞ’ın kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasına ilişkin koalisyonun çabalarında yakın koordinasyon ve devam eden şeffaflığın sürülmesinde mutabık kaldıkları vurgulandı.
Kaynak: AA