4. Cumhuriyet Koşusu Ve Çocuk Maratonu'na Doğru

Şehitler adına, 30 Ekim Pazar günü düzenlenecek koşuya, şu ana kadar yerli ve yabancı yaklaşık 2 bin sporcu kayıt yaptırdı.

Cumhuriyetin 93. yılı kutlamaları kapsamında 30 Ekim Pazar günü düzenlenecek 4. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu, büyük ilgi görüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şu ana kadar yerli ve yabancı yaklaşık 2 bin sporcunun koşu için kayıt yaptırdığı belirtildi.

Organizasyonun bu yıl Ömer Halisdemir ve tüm şehitler adına düzenleneceği ifade edilen açıklamada, koşuda Etiyopya, Fas, Kenya, Rusya ve Moldova'dan atletlerin de yer alacağı aktarıldı.

Açıklamada, 10 kilometre koşusuna katılacak sporcuların göğüs numaralarını ve çipleri almaya başladığı, numaraların yarış sabahı Sekapark alanında da dağıtılmaya devam edileceği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

'Çipini almayan sporcunun derecesi ölçülemeyeceği için bu eksiklikten kaynaklanan herhangi bir hak talebi de olmayacak. Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu başvuruları devam ediyor. Başvuru süresi 28 Ekim Cuma günü 17.00'de sona erecek. Yarışma 3 kilometre halk koşusu, 10 kilometre profesyonel sporcu koşusu ve çocuk maratonu olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Yarış parkurunun başlangıç ve bitişi, Sekapark olacak. Yarış 09.00'da başlayacak.'

Koşuda ilk 10'a girecek sporculara, derecelerine göre madalya ile para ödülü verileceği kaydedildi.
Kaynak: AA