Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, ilde kamu kurumları tarafından 3 milyon 4 milyon 275 bin bedelli 608 proje yürütüldüğünü söyledi.

Söz konusu projeler için ödenek miktarının 717 milyon 467 bin lira olduğunu ve Ekim ayı itibariyle bu ödeneğin 276 milyon 65 bin lirasının harcandığını ifade eden Vali Yardımcısı Sağsöz, 'Programa alınan projelerde yüzde 38 nakdi, yüzde 71 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.' dedi.

Belediyelerin ise 234 milyon 245 bin lira bedelli 206 proje projeleri bulunduğunu kaydeden Sağsöz, şöyle devam etti:

'Belediyelerimizin ödenekleri 129 milyon 874 bin lira olup Ekim ayı itibariyle 42 milyon 973 bin lira harcamışlardır. Projelerde yüzde 33 nakdi, yüzde 46 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu kurumları ve belediyeler toplamında bakıldığında bugün itibariyle 814 proje uygulanmış, bunların tutarı 3 milyar 238 milyon 520 bin liradır. Projelerin önemli bir bölümüne iklim koşullarının elverişsizliği ve hazırlık çalışmaları nedeniyle bahar aylarında başlanmıştır. Bu projelerin fiziki ve nakdi gerçekleşmeleri esas itibariyle yıl sonunda kesinlik kazanacaktır.'

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kaymakamlar, bölge müdürleri, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda yatırımcı kuruluşların müdürleri, kurumlarının yaptığı yatırımlarla ilgili bilgi aktardı.

Kaynak: AA