Yeni Mezun Mühendislere Sanayici Öğüdü

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, mezun olan mühendislere, teknik bilgi ve kişisel yeteneklerini geliştirerek yenilikçi fikirler üretmeleri tavsiyesinde bulundu.

EBSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçüoğlu, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin 2015-2016 dönemi mezuniyet törenine katılarak, Türkiye'nin geleneksel üretim teknolojileri ve politikalarıyla bir üst lige çıkmasının çok zor olduğunu bu nedenle mezun olan mühendislerden teknik bilgi ve kişisel yeteneklerini geliştirip yenilikçi fikirler ortaya koymalarını istedi.

Mühendisliğin hayal eden, düşünen, tasarlayan ve uygulayan bir yetenek gerektirdiğini belirten Gökçüoğlu, 'EBSO olarak 'Üretim yoksa kalkınmak hayaldir' şiarını her kademede yerleştirmeye çalışıyoruz. Ancak artık geleneksel üretim yöntemlerinden geç kaldığımız yüksek katma değerli üretime geçmek zorundayız. Dünyanın geleceği de mühendislik çalışmalarında. Dünya var oldukça geçerli bir mesleğe sahip olmanın kıymetini bilin. O nedenle varlığınız ve yapacaklarınız ülkemiz için çok değerli.' dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da, üniversite ve sanayi işbirliğinin devam edeceğini belirterek, yeni mezun olan öğrencilere iş hayatında başarı diledi.
Kaynak: AA