'Vefatının 80. Yılında Akif'i Anmak, Asım'ı Yaşamak' Programı

Burdur'da, Milli Eğitim Bakanlığının 'Mehmet Akif Okumaları Devam Ediyor' projesi kapsamında, 'Vefatının 80. Yılında Akif'i Anmak, Asım'ı Yaşamak' konulu program gerçekleştirildi

Burdur'da, Milli Eğitim Bakanlığının 'Mehmet Akif Okumaları Devam Ediyor' projesi kapsamında, 'Vefatının 80. Yılında Akif'i Anmak, Asım'ı Yaşamak' konulu program başladı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, eski Kültür ve Turizm Bakanları Atilla Koç ile Mahir Ünal, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, akademisyenler ve farklı illerden gelen öğrenciler katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan resim sergisinin açılışının ardından konuşma yapan MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Mehmet Akif ile Burdur'un birlikte zikredildiğini söyledi.

Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Güçlü ise toplam 500 öğrencinin Mehmet Akif'i okuduğunu belirterek, 'Akif'in vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla 27 Aralık'a kadar biz Akif'i okumaya, anlamaya ve gençlerimiz olarak da Asım olma yolunda gayret göstermeye devam edeceğiz.' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun da konuşmasında Mehmet Akif'in, taç beytini okuyarak, 'Allah'a dayan sa'ye sarıl hikmete ram ol. Yol varsa budur bilmiyorum başka çıkar yol.' dedi.

Vali Şerif Yılmaz ise eğitim sistemi içerisinde kültürel değerlerin çok derinden ve yakından tanınmadığını vurgulayarak, 'Bugün İstiklal Marşı dediğimiz zaman çoğumuz seremoni olarak belki duygusal olarak bunları okuyoruz. Ezbere hepimiz biliyoruz, çocuk yaşta öğretiyoruz ama İstiklal Marşı'nın gerçek manada anlamını, Akif'in anlatmak istediği o ruhu çoğumuz bilemiyoruz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy ile ilgili sunum yaptı. Daha sonra ise 'Akif ve Milli Mücadele Yılları' konulu panele geçildi.

Anadolu Mektebi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin öncülüğünde düzenlenen programa, Süleyman Demirel Üniversitesi, Anadolu Ajansı, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı katkı sağlıyor. Program, 28 Ekim'e kadar devam edecek.
Kaynak: AA