TTSO Başkanı Hacısalihoğlu Açıklaması

'Türkiye ekonomisi, dünyaya entegrasyonda büyük mesafe katetti. Trabzon da, bu sürece katkı vermek için birçok projeyi başarıyla hayata geçiriyor'

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye ekonomisinin, dünyaya entegrasyonda büyük mesafe katettiğini, Trabzon'un da bu sürece katkı vermek için birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiğini bildirdi.

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye, Bangladeş, Mısır, İran, Endonezya, Malezya, Nijerya ve Pakistan'ın bir araya gelmesiyle kurulan D8 üyesi ülkelerin ticaret ve sanayi odası başkanları, iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen, 'D8 Ticaret ve Sanayi Odaları İzmir Toplantısı'nda yer aldığını belirtti.

TTSO'nun, toplantıya Türkiye'den davet edilen 6 oda arasında yer aldığını ifade eden Hacısalihoğlu, katılımcılara Trabzon'u ve bölgedeki yatırım olanaklarını anlatan İngilizce sunum yaptığını dile getirdi.

Dünya ekonomisinin sürekli değişim ve gelişim içinde olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

'Türkiye ekonomisi, dünyaya entegrasyonda büyük mesafe katetti. Trabzon da, bu sürece katkı vermek için birçok projeyi başarıyla hayata geçiriyor. Projeler arasında Trabzon Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi, Doğu Trabzon Merkezli Doğu Karadeniz'in Arap Turizm Merkezi ilan edilmesi, Doğu Karadeniz Kış Turizmi ve Kayak Merkezi ile İran İslam Cumhuriyeti ile ambargo sonrası gelişmesi beklenen ticaret konuları arasında yer alıyor.'

Hacısalihoğlu, projelerin Türkiye'nin gücüne güç katacağına dikkati çekerek, 'Ayrıca bu projelerin işbirliğinde bulunduğumuz ve ticaret bağlantısı yaptığımız ülkelere de katkı sağlayacağı aşikardır. Trabzon ve bölgemizdeki önemli ticari hareketlerini D8 ülkeleri ile paylaşmaktan mutluluk duyarız. Burada bulunan şehirlerimizle de işbirliği ve güç birliği yapmak istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA